tag:blogger.com,1999:blog-2523069914598739193.post8854476742935511420..comments2023-05-05T14:48:04.383+02:00Comments on Boäng: Oljekonserverade tomaterBoänghttp://www.blogger.com/profile/17775332683230102829noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2523069914598739193.post-43053830200239745522015-08-27T10:18:43.122+02:002015-08-27T10:18:43.122+02:00Du kan ofta se att locket buktar inåt lite, annars...Du kan ofta se att locket buktar inåt lite, annars kan man inte kolla. <br />Skulle det inte vara vakuum när jag öppnar är jag bara extra försiktig med hur jag använder den, men botulism utvecklas i syrefattig miljö, så det är ingen garanti. Med tanke på tomaternas syra och saltet man tillsätter är nog risken inte så stor, men jag väljer ändå att alltid värma upp (tillaga).<br />Boänghttps://www.blogger.com/profile/17775332683230102829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2523069914598739193.post-1813753130600150242015-08-27T08:48:16.496+02:002015-08-27T08:48:16.496+02:00Hur kontrollerar man att vakuumet tagit när det är...Hur kontrollerar man att vakuumet tagit när det är vanliga glasburkar med skruvlock? På vissa lock finns ju den där lilla "knappen" man kan trycka på, men jag har inte lyckats hitta nåt ställe som säljer sånna lock. Man märker ju när man öppnar burken om de va vakuum, men hur gör man om man bara vill testa uran att öppna?<br />(Gjorde sånna här tomater förra året, och jag har ätit alla kalla/rumstempererade, utan en tanke på risken att bli sjuk...)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2523069914598739193.post-39602068151343332782015-08-26T20:53:52.485+02:002015-08-26T20:53:52.485+02:00Tack snälla. Kom inte ihåg vad hon hette men sett ...Tack snälla. Kom inte ihåg vad hon hette men sett flera av programmen. sirpehttps://www.blogger.com/profile/05867691308424159902noreply@blogger.com