En kryddig dag!
Oj, nu var det länge sedan jag skrev nåt här. Men den verkliga världen är så extra verklig så här i skördetider. Det är massor av Hands-On arbete. Idag gjorde jag chilisalt av torkad chili från förra säsongen.
Ja, man får ju röja upp så det blir plats för den nya, hi hi.
Dagens andra projekt var att göra klart druvsaften.
Jag har kokat alla druvorna i en Saftmaja. Sedan mätte jag upp saften, tillsatte lite socker, ungefär en halv dl per liter saft, skivade ner citroner och ingefära och lät saften få ett nytt uppkok. Sedan har den stått och svalnat i kastrull på utsidan. Jag fyller pet-flaskor och fryser in, så därför vill jag ha musten kall innan den kommer på plastflaskorna. Varm dryck och plast känns inte som nån bra kombination.
En del av druvmusten fick kanel till smaksättning istället. Kanske passar bra till juldricka.
Nu skall den bara ner i frysboxen också, där är det TRÅNGT!
Så har jag gjort ett fynd idag också. En pepparkvarn från Olde Thompson, med malverk i kolstål, för 15 kr på loppis. Den maler perfekt. Så nöjd!
Nu tillbaka till köket. Jag måste koka om vinbärsgelén som inte vill stelna. Sånt händer!
Ja, man får ju röja upp så det blir plats för den nya, hi hi.
Dagens andra projekt var att göra klart druvsaften.
Jag har kokat alla druvorna i en Saftmaja. Sedan mätte jag upp saften, tillsatte lite socker, ungefär en halv dl per liter saft, skivade ner citroner och ingefära och lät saften få ett nytt uppkok. Sedan har den stått och svalnat i kastrull på utsidan. Jag fyller pet-flaskor och fryser in, så därför vill jag ha musten kall innan den kommer på plastflaskorna. Varm dryck och plast känns inte som nån bra kombination.
En del av druvmusten fick kanel till smaksättning istället. Kanske passar bra till juldricka.
Nu skall den bara ner i frysboxen också, där är det TRÅNGT!
Så har jag gjort ett fynd idag också. En pepparkvarn från Olde Thompson, med malverk i kolstål, för 15 kr på loppis. Den maler perfekt. Så nöjd!
Nu tillbaka till köket. Jag måste koka om vinbärsgelén som inte vill stelna. Sånt händer!
Kommentarer
Plockade hem en massa chili idag när jag var på landet. Att göra chilisalt på färsk chili - hur gör jag då???
Ha det gott
Birgitta
Anette - Jag tror tyvärr att 10 liter blir för stort för mig, för visst måste jag få in den i kylen med?!? :) Mia
Ha det gott!
Christina