Dags för köket!
Så här års byter jag fokus. Visserligen finns det hur mycket jobb som helst ute i trädgården, men det är mest att gräva upp, kompostera, skörda, städa.
Tankarna är mest i köket även när jag är ute.
Det är härligt att kunna bejaka ekorren i sig och lägga upp rejäla vinterförråd.
Igår var det chili som var ämnet. Kokte tre olika chilisåser och lade resten av de mogna frukterna i torkapparaten (för att idag kunna göra chilisalt). Tack Malin för lånet av torkapparaten!
Tack också för de fina stolarna jag fick köpa av er! Passade perfekt till det långa ekbordet. Nu återstår bara att hitta några till, liknande.
Förra säsongen började jag ju experimentera med mjölksyreinläggningar. Det lyckades för det mesta, processen kom igång bra och inläggningarna blev sura, kanske för sura. Och helt ärligt smakade de flesta mest bara surt. Behöver lära mer. Så idag damp den här ner i brevlådan. Det får bli kvällslektyr ett tag framöver, den lilla stund det tar innan jag sussar ;)
Tankarna är mest i köket även när jag är ute.
Det är härligt att kunna bejaka ekorren i sig och lägga upp rejäla vinterförråd.
Igår var det chili som var ämnet. Kokte tre olika chilisåser och lade resten av de mogna frukterna i torkapparaten (för att idag kunna göra chilisalt). Tack Malin för lånet av torkapparaten!
Tack också för de fina stolarna jag fick köpa av er! Passade perfekt till det långa ekbordet. Nu återstår bara att hitta några till, liknande.
Förra säsongen började jag ju experimentera med mjölksyreinläggningar. Det lyckades för det mesta, processen kom igång bra och inläggningarna blev sura, kanske för sura. Och helt ärligt smakade de flesta mest bara surt. Behöver lära mer. Så idag damp den här ner i brevlådan. Det får bli kvällslektyr ett tag framöver, den lilla stund det tar innan jag sussar ;)
Kommentarer
Vilket helt underbart bord ni har! Gammalt, beställt, hittat? Du är som vanligt otrolig i smak och fynd.
Kramar
Törnrosa
Kram
Ha det bra,Karla.
Har för mig att min mamma experimenterade med syrade grönsaker med, men jag föredrar surkål ;-) Men visst ÄR det skönt att ha fyllt förråden inför vintern!
Ha det gött!
Snyggt kök du har! kram Sophia
Receptet för inkokta chilis går att använda till chillisås också. Hade ungefär de här sakerna i min, i lie andra proportioner. Smaka dig fram Fia. Tar du starka sorter blir såsen stark förstås. Jag gjorde en variant på gul Habanero och gula tomater, hua ;)
http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad_der_holder/Opskrifter/2009/uds_5/20090825155457.htm
Ja tänk att jag hade hitta "dina" stolar på en auktion... Men jag har ju en del "bra ha" loppis och auktionsfynd... ekorren talar,
Den där boken ser helt grymt intressant ut,
Hoppas kunna låna den nån gång.
Tjoho så länge
Malin
M.syrade grönsaker här jag aldrig ätit, men nyfiken på smaken.
Mariana