Rotmos med sting
Eftersom odling av kålrot gick förträffligt i år får det ju bli mycket rotmos nu.
Alla i familjen är inte övertygade om rotmosets förträfflighet, så jag testade en ny variant idag.
Skala och skär en hel rot i mindre bitar:
Skala och skär potatis, lika mycket som kålroten eller lite mindre.
Koka i vatten tills de är helt mjuka.
Krydda med chilisalt, jag hade lyckan att ha eget, eller ta vanligt salt och chilipulver, en klick smör, lite vitpeppar. Jag tar bara så mycket chili att moset får lite sting, inte så det smakar starkt.
Mixa.
Blir moset för torrt så späd med lite grädde.
Idag serverade jag moset med varmrökt sidfläsk som jag fräste på lite lätt i stekpannan.
Himmelriket :)
Alla i familjen är inte övertygade om rotmosets förträfflighet, så jag testade en ny variant idag.
Skala och skär en hel rot i mindre bitar:
Skala och skär potatis, lika mycket som kålroten eller lite mindre.
Koka i vatten tills de är helt mjuka.
Krydda med chilisalt, jag hade lyckan att ha eget, eller ta vanligt salt och chilipulver, en klick smör, lite vitpeppar. Jag tar bara så mycket chili att moset får lite sting, inte så det smakar starkt.
Mixa.
Blir moset för torrt så späd med lite grädde.
Idag serverade jag moset med varmrökt sidfläsk som jag fräste på lite lätt i stekpannan.
Himmelriket :)
Kommentarer
Ha det bra !
Lisa/Lisas trädgård
Rotmos är jag barnsligt förtjust i - men precis som hos dig är inte hela familjen frälst...
Massor med persilja i är också gott. Kokt grov fläskkorv med senap till...
Hej så länge,
kram Malin
Jo, rundeln är kvar. Kanske får du se nån bild på den till veckan.
Kram