Mera cider!
Idag pressade vi mera äpplen.
En 25-literskagge till med cidermust blev det. Den här gången var det Aroma och Gul Rickard som kom i kläm, tillsammans med lite vildäpplen från Bohuslän. Tack Monika!
Till musten, som håller 1060 i oeschle-värde (sött), sätter jag den här gången en annan jäst, en ciderjäst från Humlegården.
Hoppas att beskrivningen gör den rättvisa.
En 25-literskagge till med cidermust blev det. Den här gången var det Aroma och Gul Rickard som kom i kläm, tillsammans med lite vildäpplen från Bohuslän. Tack Monika!
Till musten, som håller 1060 i oeschle-värde (sött), sätter jag den här gången en annan jäst, en ciderjäst från Humlegården.
Hoppas att beskrivningen gör den rättvisa.
Ciderjäst (Vintner's Choice 4766 Activator)
Artikelnummer: 104766
Jäser friskt och torrt med stor, fruktig avslutning. Skapar en trevlig balans för alla sorter av äpplen, päron och annan frukt. Tillåter fruktkaraktären att dominera profilen.
förjäsbarhet: N/A
alkoholtolerans: 12%
flockning: låg
jästemperatur: 15-24°C
Vikt 0,2 kg
Den här jästen startade extremt snabbt, över natten bara. Hoppas att smaken blir bra också.
förjäsbarhet: N/A
alkoholtolerans: 12%
flockning: låg
jästemperatur: 15-24°C
Vikt 0,2 kg
Den här jästen startade extremt snabbt, över natten bara. Hoppas att smaken blir bra också.
Kommentarer
Undrar Malin
Hoppas den smakar bra också. Det här var en ciderjäst.