Ny cider!
Äntligen lite annat på bloggen än lagar och regler!
Idag har jag tappat upp första omgången av cider för året.
Det är Aroma och en liten tillsats av Spartan. Aromatiska äpplen, med lite vinterfrukt alltså. Jästen är en champagnejäst som jäser ut ganska snabbt (vilket egentligen inte är bra för cider, men den blev bra ifjol). Färgen var fint guldgul, sockerhalten nere nära noll, vilket betyder en alkoholhalt på mellan 7 och 8 procent.
Jag tillsätter alltid lite sockerlag i samband med buteljeringen också, för att få ett fint bubbel i glasen.
Nu blir det lagring i ett par månader innan vi smakar av.
Idag har jag tappat upp första omgången av cider för året.
Det är Aroma och en liten tillsats av Spartan. Aromatiska äpplen, med lite vinterfrukt alltså. Jästen är en champagnejäst som jäser ut ganska snabbt (vilket egentligen inte är bra för cider, men den blev bra ifjol). Färgen var fint guldgul, sockerhalten nere nära noll, vilket betyder en alkoholhalt på mellan 7 och 8 procent.
Jag tillsätter alltid lite sockerlag i samband med buteljeringen också, för att få ett fint bubbel i glasen.
Nu blir det lagring i ett par månader innan vi smakar av.
Kommentarer
Testade häromdagen med min hemgjorda legymsallad som innehåller både ägg och äpple (gubben min ville ha den + skinka) men nu har jag haft ont i 3 dagar så det gick inte så bra.....
TREVLIG HELG
Susie
Mathantverk som man gärna kan betala en slant för!