Dags för omtappning
Har man varit bortrest ett par dagar missar man ibland rätt tidpunkt för omtappning.
Min pressning av Spartan har haft en liten "hatt" men nu är den uppluckrad av kolsyra. Musten ser ut att ha hög pektinhalt också. Det är nästan lite segt att tappa den.
Sockerhalten har sjunkit ca 20 punkter. Smaken är helt rätt, sötma och beska. Nu hoppas jag den klarnar under resten av jäsningen.
Alla jäskärlen står svalt, i vinterträdgården, där de jäser långsamt och fint.
Min pressning av Spartan har haft en liten "hatt" men nu är den uppluckrad av kolsyra. Musten ser ut att ha hög pektinhalt också. Det är nästan lite segt att tappa den.
Alla jäskärlen står svalt, i vinterträdgården, där de jäser långsamt och fint.
Kommentarer
Det kan vara pektinhalten som spökar. Man kan sätta till enzym, men det är kostsamt och inte för liten hobbybryggning kanske. Jag skulle avvaktat om jag var du. Har du den kallt?