Det är fart på varmbänken i år!
Nu är värmen på gång i varmbänken. Redan uppe i 61 grader i mitten, efter enbart två dagar.
En mild och fuktig vinter gör att ströet är lättvärmt. Det komposterar snabbt alltså.
Av den anledningen har jag heller inte vågat starta bänken tidigare än vanligt. Den brinner snabbt klart gissar jag.
Räknar med att kunna plantera ut de förodlade plantorna om ca en vecka, då temperaturen bör ha kulminerat och sjunkit lite. Sen får jag de första skördarna i slutet av mars. Härligt.
Jag förodlar mest olika bladgrönsaker som sallad, rucola, strandkämpar, vintersallad, bladkål av olika sorter, sareptasenap, salladlök mm mm. De växer snabbt och ger god utdelning.
Det är också gröna färska blad jag längtar mest efter så här års. Matkällaren är fortfarande proppfull av potatis, rotsaker, syrat, torkat och fryst. Men det färska gröna.... mums.....längtar.
Undrar du hur man gör en varmbänk så finns det ett klipp från min trädgård på OdlingsTV.
Dela gärna klippet om du gillar det.
En mild och fuktig vinter gör att ströet är lättvärmt. Det komposterar snabbt alltså.
Av den anledningen har jag heller inte vågat starta bänken tidigare än vanligt. Den brinner snabbt klart gissar jag.
Räknar med att kunna plantera ut de förodlade plantorna om ca en vecka, då temperaturen bör ha kulminerat och sjunkit lite. Sen får jag de första skördarna i slutet av mars. Härligt.
Jag förodlar mest olika bladgrönsaker som sallad, rucola, strandkämpar, vintersallad, bladkål av olika sorter, sareptasenap, salladlök mm mm. De växer snabbt och ger god utdelning.
Det är också gröna färska blad jag längtar mest efter så här års. Matkällaren är fortfarande proppfull av potatis, rotsaker, syrat, torkat och fryst. Men det färska gröna.... mums.....längtar.
Undrar du hur man gör en varmbänk så finns det ett klipp från min trädgård på OdlingsTV.
Dela gärna klippet om du gillar det.
Kommentarer
Inspirerande och informativa.
Skulle bara kolla in den senaste med de kommer ju bara fler och fler filmer.
Jättekul!
Kram