Cideräpplen
I år har jag äntligen lyckats få till lite cider som faktiskt smakar "riktig cider".
Det är inte lätt och beror både på vilken typ av frukt man har tillgång till och vilken jäst som koloniserar musten mm.
Här är ett litet axplock av bilder på de frukter jag testade i höstas.
ingen av dem är frukt som man gillar att äta. Beskt, fadd smak och i bästa fall sött.
Äpplet nedan var så beskt att jag trodde det var oanvändbart, men min vän S hade dem liggande till vårt årsmöte i lördags, och se då hade det genomgått någon slags metamorfos.
Borta var syran och nu framträdde både beska och sötma. Intressant.
Att efterlagringen är viktigt visste vi, men inte att den kunde göra så stor skillnad.
Detta träd är nu inprickat på vår skånska "ciderkarta".
Resten av bilderna är bara för egen dokumentation.
Man tror man skall komma ihåg, men icke. Bäst att pricka in dem på kartan.
Det är inte lätt och beror både på vilken typ av frukt man har tillgång till och vilken jäst som koloniserar musten mm.
Här är ett litet axplock av bilder på de frukter jag testade i höstas.
ingen av dem är frukt som man gillar att äta. Beskt, fadd smak och i bästa fall sött.
Äpplet nedan var så beskt att jag trodde det var oanvändbart, men min vän S hade dem liggande till vårt årsmöte i lördags, och se då hade det genomgått någon slags metamorfos.
Borta var syran och nu framträdde både beska och sötma. Intressant.
Att efterlagringen är viktigt visste vi, men inte att den kunde göra så stor skillnad.
Detta träd är nu inprickat på vår skånska "ciderkarta".
Resten av bilderna är bara för egen dokumentation.
Man tror man skall komma ihåg, men icke. Bäst att pricka in dem på kartan.
Kommentarer