Rosa saft och marmelad av fläder
Idag skall jag starta den rosa flädersaften och sedan blir det marmelad på resterna.
Tur man kan söka i sin egen facebook-logg när man glömt spara recept.
Tur man kan söka i sin egen facebook-logg när man glömt spara recept.
Om du har rödbladig äkta fläder i din trädgård är det ett tips att ta vara på blomningen. Saften blir så vacker. Efter du har silat av saften följer du receptet nedan:
Ta vara på citronerna och ev kryddning. (I år hackade jag även ner lite av fläderblommorna för att få mer substans och färg på marmeladen). Koka de tre citronerna (räkna om ifall ni gjort större sats) i 5 dl vatten eller saft tills de är genomskinliga, ca 30 min, jag skar dem inte mer men det kan man göra. Ta bort kärnor och kryddor, jag hade kanel- och vaniljstång. Tillsätt ca 5 dl socker, koka tills marmeladen är 104-5 grader, ös upp i varma rena burkar och förslut direkt.
Kommentarer
Sommarhälsningar!
Birgitta