Cider - uppdatering 3
Idag var det dags för omtappning av första satsen, den jag startade den 29/10.
Den är alltså drygt två veckor gammal och hade jäst från 60 i sockerhalt ner till 3, det skall motsvara en alkoholhalt på ca 7,5 %. Torrt och surt sa räven ;)
Nu får den puttra vidare i långsamt mak på en damejeanne.
Jäshinken behövdes till den nya pressningen jag gjorde igår.
Den får en annan typ av jäst, en som lämnar mer restsötma och kan användas för cider och mjöd bland annat. Skall bli kul att jämföra resultaten sen ......
Den är alltså drygt två veckor gammal och hade jäst från 60 i sockerhalt ner till 3, det skall motsvara en alkoholhalt på ca 7,5 %. Torrt och surt sa räven ;)
Nu får den puttra vidare i långsamt mak på en damejeanne.
Jäshinken behövdes till den nya pressningen jag gjorde igår.
Den får en annan typ av jäst, en som lämnar mer restsötma och kan användas för cider och mjöd bland annat. Skall bli kul att jämföra resultaten sen ......
Kommentarer
Hoppas på bättre äppelår för oss nästa år.
Tänk vad gott - äppelcidertvättad ost och cider att dricka till. En samproduktion kanske?
Kram M
Hoppas att det blir riktigt goda cidersorter!
Må så gott önskar Eva