Cider - uppdatering 3

Idag var det dags för omtappning av första satsen, den jag startade den 29/10.
Den är alltså drygt två veckor gammal och hade jäst från 60 i sockerhalt ner till 3, det skall motsvara en alkoholhalt på ca 7,5 %.  Torrt och surt sa räven ;)
Nu får den puttra vidare i långsamt mak på en damejeanne.
Jäshinken behövdes till den nya pressningen jag gjorde igår.
Den får en annan typ av jäst, en som lämnar mer restsötma och kan användas för cider och mjöd bland annat. Skall bli kul att jämföra resultaten sen ......



Kommentarer

Malin sa…
Jamen det är ju för spännande!
Hoppas på bättre äppelår för oss nästa år.
Tänk vad gott - äppelcidertvättad ost och cider att dricka till. En samproduktion kanske?
Kram M
Häftigt! Snart kan du servera din egen cider till grönsakerna:)) Ha det gott/Monne
Det här är så spännande att följa!
Hoppas att det blir riktigt goda cidersorter!
Skogseva sa…
Intressant! Ska bli spännande och se om ni blir nöjda med resultatet. I år fick vi storskörd av äpplen, nämligen två styck som till skillnad från alla andra års äpplen var oförstörda. Kändes inte precis som om det var läge att göra must eller något annat av dem - dom njöts naturella!
Må så gott önskar Eva

Populära inlägg