Att odla sin egen middag
Vi äter ju helt i säsong, eftersom vi äter det som finns, när det finns.
Just nu är det olika sorters kål, mangold, purjo och rotfrukter som står kvar på sin odlingsplats.
Så idag blev middagen ugnsbakade svartrötter med äpple och timjan. Till det en palsternackssås och så några lammkotletter. Vi har ju inga egna djur, men det finns gott om bekanta som har, så det brukar inte vara något problem att tinga lammkött på hösten. Just det här lammet var av rasen rya och har gått som beteskompis på en hästgård. Slaktat och packat på ett slakteri några kilometer från gården. Kan inte bli så mycket bättre. Jag är så tacksam att någon orkar ha jobbet att sköta djuren på det här sättet och dessutom låter oss köpa.
http://www.arla.se/recept/oxfile-med-svartrotter-och-ugnsbakat-apple/
Här kommer en länk till receptsidan för den som blev sugen. (Kan speciellt rekommendera såsen!)
Originalreceptet är med oxfilé, men se det har vi ingen i frysen.
Just nu är det olika sorters kål, mangold, purjo och rotfrukter som står kvar på sin odlingsplats.
Så idag blev middagen ugnsbakade svartrötter med äpple och timjan. Till det en palsternackssås och så några lammkotletter. Vi har ju inga egna djur, men det finns gott om bekanta som har, så det brukar inte vara något problem att tinga lammkött på hösten. Just det här lammet var av rasen rya och har gått som beteskompis på en hästgård. Slaktat och packat på ett slakteri några kilometer från gården. Kan inte bli så mycket bättre. Jag är så tacksam att någon orkar ha jobbet att sköta djuren på det här sättet och dessutom låter oss köpa.
http://www.arla.se/recept/oxfile-med-svartrotter-och-ugnsbakat-apple/
Här kommer en länk till receptsidan för den som blev sugen. (Kan speciellt rekommendera såsen!)
Originalreceptet är med oxfilé, men se det har vi ingen i frysen.
Kommentarer