lördag 20 februari 2010

Brukar ni skaka snön av buskarna i trädgården? Det brukar inte vi, men idag var det panik. Här har vi hunit halvvägs.
Tre meter höga idegranar låg platt fall. Tur att de är av så segt virke!

onsdag 17 februari 2010

Nu så!
Det börjar närma sig! Har skottat fram dörren till vinterträdgården. Katterna blev glada över att slippa åla genom snön till kattluckan.
Nu är hela planteringsbänken städad, ser lovande ut. Snön på taket vill inte glida ner, jag får nog hjälpa den på traven så det blir lite ljusare här inne.
Pelargonen Bulls Eye Cherry har klarat vintern galant och blommar glatt på. Svårt att sätta saxen i den när det  är så många knoppar.

I brevlådan låg det fler fröer. De låga luktärtorna från England! Jag hoppas de kommer att trivas i Skåne :)

måndag 15 februari 2010

Ibland är det krångligt att starta före de flesta. Har idag baxat in två stelfrusna säckar med sammanlagt 100 liter såjord i bagagen på bilen. Det tog en stund att gräva upp dem ur snöhögen på handelsträdgården, ha ha.
Hade ingen kamera med, så ni får ta fantasin till hälp.Imorgon skall jag ta itu med snön utanför vinterträdgården. Måste gräva fram en gång mellan arbetsplatsen och mitt trädgårdsförråd.

söndag 14 februari 2010
Äntligen! Nu börjar frökuverten anlända med posten!
Först ut av fröerna till köksträdgården var Lindbloms. Nu skall jag så Verbena bonariensis, kronärtskocka och några glömda fröer sedan ifjol, bland annat svart stockros. Snyggaste fröpåsarna har tidningen Gardens Illustrated, men det var väl väntat av en så vacker tidning!
Dagliljefröerna som legat i blöt nån månad nu börjar vakna. Fröskalen spricker upp, snart dags för sådd av
de första påsarna. Livet återvänder.