söndag 18 december 2011

Pumpakatter !?

Dags för lussekatter var det ju häromdagen.
Eftersom jag precis hade ugnsbakat en mycket stor pumpa hade jag massor av färdig pumpa att frysa in (det är toppen att ha färdiglagad pumpa i frysen, ett snabbt sätt att kunna göra maffiga pumpasoppor under vintern).
Kan man baka med potatis, morötter och annat måste man ju kunna baka med pumpa tänkte jag, och tillsatte pumpakött till lussekatterna.




















Här är ursprungsreceptet: http://dayviews.com/velepa/album/142712/307532147/
Tillsätt 2 dl kokt pumpa till degvätskan, vispa eller mixa så det inte är för stora fibrer med i degen.
Var sparsam med mjölet, jag kunde använda mindre mjöl än i receptet.
Dubbla mängden saffran för den som, liksom jag, gillar det :)

Pumpakatterna blev underbart mjuka och saftiga och håller sig färska länge.


God Jul på er!