måndag 20 januari 2014

Årets cider

Hej på er!

Nu var det länge sen jag skrev om nåt annat än EU och lagförslagen. Dags för lite roligare grejor.


Nu är det dags att börja tappa upp cidern! Min första (någonsin) vildjästa cider verkar ha slutat "klucka". Startad 7/10 på Filippa, 1050 i sötma. Den jäste varmt ett kort tag och sedan kallt, i vinterträdgården.


Den blev intagen i värmen igen då den slutade jäsa redan vid 1020. Nu verkar jästen ha gett upp. Stor sötma kvar, 1015 ca. Den blir ju inte så hållbar med den låga alkoholhalten, men det är mycket äppelsmak kvar. Omtapp för klarning idag!


Testar att buteljera snart om den inte jäser nåt mer :)
Sen finns det fler damejeanner till att provsmaka, alla med olika äppel- och jästsorter.


Det här skall bli kul.





























Idag blev det buteljering :)
Älskar färgen på den hemgjorda cidern, som honung.