torsdag 15 mars 2012

Jord i bänken!

Idag fyllde vi jord i bänken.
Lite i varmaste laget kanske det var, precis 50 grader i bädden, men den lär svalna nu när den kalla jorden kom på.



































Högen jag hämtade jord från var så bottenfrusen att jag fick skrapa av de översta centimetrarna bara.
Hoppas solen tinar upp resten snart, det här är ju fjolårsgödseln som skall ner i kökslandet snart.......




Och imorgon vill jag så!!!

måndag 12 mars 2012

Fler bilder!

Nu finns det fler bilder på dagliljorna. http://daylily-potager.blogspot.com/p/vill-du-kopa-dagliljor.html
Vad sägs om Blizzard Bay? Den här måste jag behålla några av.


Så här säger amerikanska registret om den: 
Registrerad av Salter, 1995
height 28", bloom 6", season L, Rebloom, Semi-Evergreen, Tetraploid, 
Near white self with green throat.(Arctic Snow × Eloquent Silence)


söndag 11 mars 2012

Härligt, idag passerade varmbänken 40-gradersstrecket. 
Nu är det inte långt kvar tills jag kan börja sätta ut och så.























Mer glada nyheter: Idag skriver Charlotta Cesar om min potager på Svenska Trädgårdsbloggar.
Tusen tack för alla vänliga ord!

Charlotta har själv en jättefin köksträdgård. Besök hennes blogg och kika om ni inte gjort det innan. 
Ha en skön kväll! Imorgon bär det av till Gnosjö för min del.
Föredragskväll hos trädgårdsföreningen Gröna Tråden. Jag ser fram emot att träffa fler odlingsentusiaster!

Entrapment !

Under tiden som frösådderna spirar och varmbänken blir klar för sådd tänkte jag visa lite bilder på dagliljor som jag fått köpa av min vän och odlare Gerard i Holland. Jag besökte hans stora odlingar förrförra sommaren. Dagliljorna är alla nya för mig så alla uppgifter om dem kommer från AHS databas.
Dessa kommer att finnas med mig på marknaderna i vår/sommar.
Först ut är Entrapment.
Höjd ca 60 cm, blomman är 15 cm, blommar i juli-augusti, registrerad som återblommande.
Semi-Evergreen, Diploid,
Blåviolett med gult svalg.
  
Den här ser jag fram emot. Hoppas färgen stämmer, för den är verkligen läcker. 
Extra roligt är att det är Gerards egen registrering, made i Holland alltså.