onsdag 10 oktober 2012

Dags för köket!

Så här års byter jag fokus. Visserligen finns det hur mycket jobb som helst ute i trädgården, men det är mest att gräva upp, kompostera, skörda, städa.
Tankarna är mest i köket även när jag är ute.
Det är härligt att kunna bejaka ekorren i sig och lägga upp rejäla vinterförråd.
Igår var det chili som var ämnet. Kokte tre olika chilisåser och lade resten av de mogna frukterna i torkapparaten (för att idag kunna göra chilisalt). Tack Malin för lånet av torkapparaten!
Tack också för de fina stolarna jag fick köpa av er! Passade perfekt till det långa ekbordet. Nu återstår bara att hitta några till, liknande.



Förra säsongen började jag ju experimentera med mjölksyreinläggningar. Det lyckades för det mesta, processen kom igång bra och inläggningarna blev sura, kanske för sura. Och helt ärligt smakade de flesta mest bara surt. Behöver lära mer. Så idag damp den här ner i brevlådan. Det får bli kvällslektyr ett tag framöver, den lilla stund det tar innan jag sussar ;)