fredag 12 mars 2010

Om någon sagt till mig.........

.........i höstas att jag den 12:e mars skulle gräva fram mina drivbänkar ur halvmetern snö hade jag trott på det då? Nu hoppas jag solen skall göra resten av arbetet.

torsdag 11 mars 2010

Verbena bonariensis - Jätteverbena

Samtidigt som mina krukor med nysådda verbenor står på kylbehandling tittade jag till fjolårets plantor i matkällaren.
Visst ser de torra ut..................

Men det ser ut att vara liv i dem, små skott skjuter ut från stammarna. Jag bestämmer mig för att kruka upp dem i alla fall. De får rota sig här inne i vinterträdgården, sen blir det drivbänken där ute. Tänk vilka stora fina plantor jag skall ha om detta lyckas, håll tummarna med mig är ni snälla :)Möten och människor

Vintern dröjer sig kvar i min trädgård. Då kan man med gott samvete ägna sig åt möten.
I vårt kök hade vi årsmöte i gruppen Hosta-Iris-Hemerocallis, en rikstäckande samling samlare ur Trädgårdsamatörerna. Årsmöte live och online samtidigt var nytt, funkade utmärkt :)Ett par dagar senare fick jag möjlighet att njuta av bilder från Normandie. Det var Christina Högard-Ihr som gästade trädgårdsföreningen Ärtan i Röstånga. Gissa om man blev sugen på att resa till Frankrike?


Lite annat har jag hunnit med också, tex ett Stickcafé i Lund igårkväll. Kom till Ebbas skafferi på onsdag kl 18 jämna veckor och träffa andra stickor! Gott fika har de också.

söndag 7 mars 2010

Skånsk Trädgård

Mässan i Malmö blev en kickstart på trädgårdsevenemangen. Efter en tröttsam timme i bilkö för att ta sig fram till parkeringen :(  hittade vi snabbt in i mässmyllret.
Min mässtopp:
1. Att träffa alla underbara trädgårdsmänniskor
2. Larsvikens Gårdsbutik som säljer ljuvliga potatissorter. Rekommenderas!! I år hade de dessutom tagit in lite utvalda fröer från Baumaux. Har ni inte testat denna fröfirma måste ni passa på. Svensk översättning på fröpåsarna för den som inte är Frankofil. Tack till Phillipe Plöninge som hade en hand med i detta!
3. Pionexperten. Köpte "bara" två pioner av honom i år. En itoh-hybrid, fylld gul,och en suffruticosa, fylld vit.

Lyckades som vanligt glömma att jag bar på en kamera hela dagen, men här kommer någon bild i alla fall. Bröllopsyra i Sverige?