lördag 9 mars 2013

Titta titta!


Mina första stackars stapplande steg på cidertillverkningens bana är nu förevigade på Sveriges bästa vin&dryckesblogg 2012. Ja inte för att den skulle smaka så bra utan för att jag gick kurs för Anders Öman, innehavare av bloggen och VD i Gustibus Wine & Spirit Academy.
Min är den champagnejästa flaskan, den vilda sorten tillhör SussVelander Vretare, min vilda vän :)

Jag väljer att se det som ett omen, det blir fler och mer ciderförsök på Boäng nästa år :)

Foto: Anders Öman

tisdag 5 mars 2013

En varm bänk

Nej, det var ingen särskrivning. Nu är bänken varm, den gick inte upp så högt som den brukade, strax över 40 grader bara, men nu sjunker temperaturen ner mot 30 C så det är dags för jord.
15 kärror med gammal hästgödsel blev det, min ovana kropp ville inte mer.
Imorgon skall jag lägga ett tunt lager med köpejord överst, och sen är det sådags, äntligen!


måndag 4 mars 2013

Älskade Anya

Nu har Larsvikens gårdsbutik fått in sin sättpotatis. Om du inte har testat Anya, gör det. Vår absoluta favorit bland potatisar. De första stånden kokar vi lätt och serverar med en god olivolja, lite flingsalt och hyvlad parmesan. Fantastiskt!