lördag 4 augusti 2012

Nya blomster

Idag fortsatte trädgårdslivet med besök av Sölvesborgs Trädgårdsförening. Alltid lika kul med besök!
Mellan all rensning och vattning (attans vad torrt här är, tror ni mig inte så titta på torrsprickorna här)
försöker jag hinna med att fota alla vackra dagliljor.For my english speaking guests, I am muttering about the drought!!! Posted a couple of daylily pics too. First Regency Heights, Only in dreams and Skinwalker (wow), and then all seedlings further down. Här kommer en kort kavalkad av både namnsorter och fröplantor:

Först Regency Heights, med de underbaraste knoppar med lila krås. Plantan kommer att få ordentlig höjd också, det är inte fel. Så nöjd jag är med att både ha plantan själv och kunna sälja den också. Definitivt en kul sak att ha i sortimentet.


Idag slog också första blomman på Only in Dreams ut. En härlig violett färg med gröngult svalg, ja tack!!
En annan läckerbit idag var Skinwalker. En jätteblommma! Jag förstår varför den fick Stoutmedaljen -09. Verkligen en värdig vinnare. Hoppas nu att plantan växer på sig bra. Den är inte bland de härdigaste vad jag förstått, men har klarat sig hos mig. Ned Roberts har skapat så många fina dagliljor, hoppas kunna samla på mig många fler.


Bland fröplantorna fanns också fina saker idag. Mest gladde jag mig nog åt knoppsättningen på den här plantan med Mascara Snake som en av föräldrarna. Älskar korsningar med den dagliljan!


Bland de äldre fröplantorna blommade den här, för bra för att inte sparas.


Även den här korsningen skall få följa med till nya "dagliljerondellen" jag håller på att anlägga.
Där skall de bästa av fröplantorna få bättre växtvillkor än de har i fröbäddarna.Bland de nyare plantorna blommade denna Margo Reed-korsning. Lika hög som jag var den och med en underbart klar färg. Lite fler knoppar kan man ju önska sig, men den får också en chans till. Nu får det gärna regna lite också så blir blommorna ännu finare. Ni som tröttnat på regnet kan skicka ner lite till mig istället.
Ha det gott!


tisdag 31 juli 2012

På skattjakt

Nu är det dagliljornas tid.
Jag går på jakt bland fröplantorna så gott som dagligen. Det gäller att hinna se de olika blommorna, de kan se ganska olika ut från dag till dag beroende på temperatur, regn etc.
De finaste får en markering och skall få flytta till bättre kvarter efter blomning :)

Idag var det en rosa dag i fröfältet.

For my english speaking friends: These are my seedlings. Today was a day for pink to show itself, yesterday was a purple day. Fascinating how colors seem to have certain days that makes them shine.

Igår var det en lila dag. Ljuset de olika dagarna gör att de olika färgerna syns bättre.Undrar vilken färg det blir imorgon?

I wonder what color day it will be tomorrow?