Pumpakatter !?

Dags för lussekatter var det ju häromdagen.
Eftersom jag precis hade ugnsbakat en mycket stor pumpa hade jag massor av färdig pumpa att frysa in (det är toppen att ha färdiglagad pumpa i frysen, ett snabbt sätt att kunna göra maffiga pumpasoppor under vintern).
Kan man baka med potatis, morötter och annat måste man ju kunna baka med pumpa tänkte jag, och tillsatte pumpakött till lussekatterna.




















Här är ursprungsreceptet: http://dayviews.com/velepa/album/142712/307532147/
Tillsätt 2 dl kokt pumpa till degvätskan, vispa eller mixa så det inte är för stora fibrer med i degen.
Var sparsam med mjölet, jag kunde använda mindre mjöl än i receptet.
Dubbla mängden saffran för den som, liksom jag, gillar det :)

Pumpakatterna blev underbart mjuka och saftiga och håller sig färska länge.


God Jul på er!

Kommentarer

Alltid kul att experimentera med olika recept, blir det sedan bra är det ju ännu roligare:) Ha det gott/Monne
Helén sa…
Va kul att testa nåt nytt o jag kan tänka mig att lussekatterna blev saftigare än annars. //helen
Vilken ide! Säkert väldig gott.
Skulle vara kul att prova. Har lite pumpor kvar.
God Jul om vi inte hörs.
Kram
Annika

Populära inlägg