Plugg och plugg

Ja inte i böcker utan i pluggbrätt :)
Idag blev det ett brätt med kålväxter och två med sallat. Alla sorterna är mer eller mindre rödbladiga. Tanken är att sallatskvarter och kålkvarter skall bli rödbladiga, men inslag av violetta eller cerise blommor.
Kålsorter som jag valt ut är:
January King, röd huvudkål.
Kalibos, röd spetskål.
Red Bull, brysselkål.
Red Bor, en röd grönkål.
Santé, broccoli
samt en röd foderkål, ja inte för att den är god att äta utan för att den såg så stor och maffig ut!

Sallat blev det 11 olika röda, sådda i 2 brätt, 300 plantor att börja med.
Jag tror ni kan läsa på påsarna om ni är nyfikna på vilka sorter.


Allt det här skall ju planteras ut i köksträdgården, och få växa till sig ordentligt innan skörd. Men man måste ju ha lite att skörda på under tiden............så vi gjorde markbäddar i växthuset i år.
Tidigare har jag bara odlat i hinkar. Det är så mycket lättare att tömma på hösten.
Men det är ju roligt att variera sig lite, så nu blev det markbäddar igen. Här har jag bottnat med stallgödsel, för att spara lite på jord och för att kanske få lite undervärme alldeles gratis. Gödsellagret är inte mer än 20 cm, så det lär inte bli speciellt varmt, kanske vill det inte ens brinna. Men försöka duger.
Så här såg det ut innan sådd.
Just nu är jordtemperaturen 15 grader och jag har sått spenat, rädisor, plocksallat, tidiga morötter, majrovor och ruccola. Mums!

Kommentarer

Ja du lär ha att göra när du ska skörda allt detta:) Får nästan komplex ju, en annan har en tomatplanta, paprikaplanta, gurkplanta och en balkonglåda med lite plocksallad haha. Ha det gott/Monne
Ahhh, så gott du pratar! :o)
Det här är ju kanon; nu kan jag bara kolla här hos dig när det är dags att så de olika grödorna...annars är jag ju bra på att så lite för tidigt eller lite för sent! :o)
Ha en finfin helg,
kram Lydia
What can i say? Det låter som att det kommer att bli j-kligt bra och snyggt, för att inte säga gott!
Låter härligt!
Tänkte på dig idag när jag såg mina potatisar från Malmömässan. Har ännu inte fått dem i jord / förgroning.
Hög tid.
Fortsatt trevlig helg
Birigtta
Lotta 8`) sa…
Hej hopp :) Smart med gödsel under jorden, kanske skulle jag göra så? Köpte jord och ko-på-påse igår för jag tänkte försöka starta upp lite sådd i mitt lilla växthus, och så hittar jag din blogg *ler nöjt*. Jag får åka så långt för att hämta gödsel och jag är lite lat, kanske jag kan få igång sådden ändå, jag får prova helt enkelt!

Ha en skön söndag :)
Redan igång! Blir nästan avundsjuk. Måste åtminstone ut och pilla lite i växthuset idag. Jorden ute är fortfarande blöt och trist efter lördagens regn, så den röjningen får vänta. Men växthuset - here I come! (Härligt med de röda kålsorterna förresten!) Och tack för inspirationen.
Eva
En fröjd att se hur du tänker och planerar. De lila-röd varianterna står mej varmt om hjärtat de är ju så vackra speciellt när man kombinerar dem med blommor också. Det är så roligt med alla intressanta bladgrönsaker som finns nu tycker jag, du har hittat 11 st olika röda det är snyggt jobbat, jag har köpt några olika röda sallat mixer från Baker Creek Seeds och det skall bli spännande att se hur de blir.
Oj, vad fint det ser ut med markbäddarna. Låter jättesnyggt med din röd-lila kompositon!

Trevlig söndag!
/Charlotte
Johnna G sa…
Vad spännande! Du måste verkligen ha gott om utrymme! Själv pillar jag med mina sådder i vardagsrummet med nedsatt värme :-) Galet vad man utsätter familjen för ibland...

Jag måste inhandla lite olika kålfrön... vackra färger med vackra blad vore nice.
Christina sa…
Härligt att se hur långt du kommit! Mitt lilla växthus (10 kvm) är knôkfullt med övervintrare. Får väl försöka få dit någon kruka med sallad!
Ha en fin påskvecka!
Christina
Berit sa…
oj vad du kan inspirera till att odla grönt..det ser så fint ut i dina grönsaksbäddar rena konstverket..tack för det.
Ha det gott /Berit
Madame C sa…
Himmel vad imponerande med sådana avancerade kompositioner! Du inspirerar mig till max - mängder med nya idéer får jag. Kul också att se att provar lite varmbäddsodling. Det ser ut att vara gott om halm i bädden, så det kommer säkert att brinna i det. Längtar till att få se bilder av dina röda land. Men hur gör du när du odlar så mycket kål? Blir det inte alldeles invaderat av ohyra? Själv får jag jämt ha ful och tråkig fiberväv över som går sönder, blåser upp och inte riktigt täcker plantorna när de blivit stora. Har du några kloka tips? Ett litet inlägg om kålodling, kanske? Pour moi?
Ha det gott,
Charlotta
Anns Gröna sa…
Det låter kanon! Ser fram emot att få se den färgsprakande vyn över ditt vackra trädgårdsland. Gissar att det kommer att glöda!! Den röda broccolin ser läcker ut.
Ses vi på torsdag?!?
Kram
Ann
Anonym sa…
Blir alldeles avundsjuk på ditt superfina växthuskultiverande! Det ser jättebra ut, va duktig du är. Och vad roligt att du tänker i färg med grönsakerna. Du inspirerar :-)
vårhälsn.
Yvonn

Populära inlägg