torsdag 12 augusti 2010

Fortsatta frö-överraskningar!

Först - tack alla som trotsade regnet och besökte oss under Tusen Trädgårdar i söndags! Beundrar ert mod i regnet. Jag var genomblöt, blötare än blöt :)

Men regnet var välkommet och nu fortsätter det blomma som tack!
Dagliljesådderna fortsätter att överraska.
Idag hade jag två riktigt fina ljusa saker. En vit efter Frozen Mert x Heavenly Angel Ice. Bra gener.


Den andra var en gul/rosa med stort grönt svalg som den ärvt efter mamma Monster Magic. Har jag tur kommer den även att ärva kaskadformen efter pappa som är en fröplanta hos Margo Reed.


Nästa års överraskningar blir nu utplanterade i sina bäddar. Alldeles för sent, men jag vågade inte sätta ut dem under katastroftorkan. Håller nu tummarna för att de inte skall frysa bort i vinter.

8 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Fina båda två men den översta faller jag extra djupt inför.
Ha det gott
Birgitta

Kerstin Alvesson sa...

Vita dagliljor är något allldeles extra tycker jag. Ha det gott. // Kerstin

Anonym sa...

Har nu haft nöjet att läsa din blogg sedan i våras. Jag har även använt dina tips för sådder. Du är rädd för att de skall frysa bort under vintern. Jag köpt ettårs plantor från Skåne sent i höstas. Tjälen hade nästan kommit. Jag satte ner dem slarvigt barrotade i hushållspapper i en av mina pallkragar. I våras "hittade" jag dem igen. Jag tror att det var två stycken som inte överlevde av 15-20 stycken. Jag bor 10 mil norr om Uppsala. Vi hade 26 grader kallt som kallast, men vi hade också mest snö i hela Sverige. Jag kärde mig att de är trots allt ganska härdiga.

/Cristina

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Snyggigar båda två, men den översta ser extra lockande ut:-)

Håller tummarna för utplanteringarna!
Ha det gott! Hillevi

Alen Trädgård sa...

Ja den översta skulle ju inte göra ont att äga om man säger så:)) Hoppas verkligen att de klarar vintern. Vi ses förhoppningsvis på lördag/Monne

Charlotte sa...

Säger som alla ovan: båda jättefina... men den översta skulle jag verkligen inte ha något emot att ha i mina rabatter....

Kram Charlotte

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Läckra, speciellt den limeiga! :o)

Gela sa...

Vad vackra bilder av vackra blommor. Ha en fin dag/Gela