Flytta växter!

Det gör jag jämt känns det som. Nu är det nya gången som gör att det grävs upp en massa saker.
Längs gaveln på huset finns en fin plattlagd gång, lagom bred att vandra på. Men nu har vi ju lastaren, och det vore toppen att kunna köra jordsäckar och annat fram till växthuset, så då blir det till att flytta växter igen.

Först klippte jag ner den stora piprankan. Ingen fara, inget kan hindra den från att växa upp igen nästa vår. Då skall den få nya stolpar att klänga på och en portal som är hög nog att köra under. Rabatten längs huset tömdes snabbt, men sen kom det jobbigaste.

Någon ekorre eller hjälpsam fågel hade sått en ek i förlängningen av gången, precis rakt fram där vi tänkt att den nya bredare gången skulle gå.
Så den största plantan vi flyttade idag var en 4-5 meter hög ek. Vi får ha bra med tur om den skall klara att bli uppgrävd och flyttad så bryskt. Jag håller tummarna till våren :)

Kommentarer

Oj, det var inte dåligt att försöka sig på att flytta en så stor ek, hoppas verkligen att den klarar det. Vad fin liten gång du hade där på gaveln men det blir ju klart mycket mer praktiskt nu när du kan köra med lastaren:) Herregud vilken energi du, har helt otroligt:) Ha det gott/Monne
Hoppas den överlever. Det kommer att bli jätteskönt att slippa bära.
Har också flyttat runt en del växter men när jag läser om vad du har för dig har jag knappt flyttat något alls. Bara små, små plantor ;-)
Ha det gott
Birgitta
Berit sa…
jag flyttar också just nu runt med lite mindre plantor än dom du flyttar...jisses hur fick ni upp den??
Ha det gott Berit

Populära inlägg