Idag har jag haft ännu en härlig trädgårdsdag.
Började med att se till och vattna alla plantorna som står och väntar på utplantering.
Sen blev det en tur till tippen för att tömma släpet så plantorna får plats på söndag. Jag skall ju till växtmarknaden på Alnarp och sälja dagliljor!
Sen hanns det med ett besök på Horto Green. Hade några beställda dagliljor att hämta upp. Kan ni tänka er - det slank med ett par klematis hem också. Sunny Sky, Omoshiro och Maria Cornelia.
De får fylla igen några av luckorna efter alla nerfrusna klätterrosor i köksträdgården.
Efter plantskolan tog vi en tur till bekanta som hade stora fina sparrisplantor (som de skulle ta bort). Hann gräva upp två gigantiska kronor, men jag skall tillbaka och gräva upp fler imorgon. Lyx!
Sen funderade jag över de två stora buxbomplantorna jag jordslagit i väntan på att uteplatsen skall bli klar.
Det känns ju givet att klotklippa buxbom, men dessa två buskar var så höga att jag beslöt mig för att testa kolumnform istället. Det kanske blir svårt att hålla dem hela på vintern, med snömängderna vi får numera, men det känns värt ett försök......... så nu har de fått en första klippning och man kan ana framtida form.
Före- och efter-foton:Som avslutning på dagen blev det besök i gamla skolan i Ask. Där serverades irländsk folkmusik och mat, perfekt att slippa laga själv efter en lång dag :) Tack Patrik och alla som arrangerade!

Kommentarer

En mycket trevlig dag låter det som:)) Buxbomen kommer att se maffiga ut i den formen, passar bra mot växthuset. Ha det gott/Monne
Boäng sa…
Jag vet inte ännu var de skall stå. Får placera ut dem när platsen börjar ta form. Ännu är den bara lite idéer i huvudet :)
Bitte sa…
Ojjj, vilka Buxbom. Du skulle se min som är 5 år. Den blir aldrig högre än 50 cm :))
Låter iallafall som om DU haft en härlig dag.
Trevlig helg

Populära inlägg