Malmö Garden Show och lite annat

Idag tog vi paus från allt knäkrypande :) Vi bilade ner till Malmö för att gå på Malmö Garden Show.
Det visade sig vara en liten men fin tillställning.
Olika plantskolor och designers hade gjort visningsträdgårdar och ett litet urval plantskolor sålde växter.
Vi stannade inte så länge men här är några bilder:Vi  tre och Trädgård hade en vågad färgskala, Poängen, lite kul i jämförelse med tex Hambert Form & Trädgård som gjorde en skapelse i Svart på Vitt. 

Tur att de tagit med lite lime, det lyfte hela trädgården.
På väg hem stannade jag på fd Åkarps Allväxtcenter, numera Plantagen..........
Det är tråkigt att de unika plantskolorna slår igen en efter en, men idag hade jag ändå tur att hitta nåt intressant. 

Två hortensior med mycket mörka stjälkar, ur samma serie, Black Steel. Den blå heter Zaza och den gröna Zebra. Återstår att se hur härdiga de är?


I tanke hade det nya woodlandet där vi jobbat med täckning de senaste dagarna. Där hade de verkligen passat bra! Det finns gott om plats som ni ser. Vinter for hårt fram med mycket av det jag planterade här i höstas......tur att jag har så gott om växter att dela och flytta!

Kommentarer

Vilka läckra stjälkar på Hortensiorna! Ja, visst är det synd att många små plantskolor slår igen, det blir så "standard" med de stora alla affärer ska ha samma sort och bara det som lönar sig och säljer i mängd.
Såg till om du inte hittar Valfredda så kan jag skicka några rosetter (:D
Ha en bra helg!
Kul att få se bilder från Malmömässan:) Hortensiorna var ju urläckra:)) Hoppas att de klarar sig på sin nya plats för det blir nog jättesnygga där:). Ha det gott/Monne
helen sa…
Snyggt med de mörka stjälkarna på Hortensiorna. Hoppas du får dem att överleva. //helén
Anns Gröna sa…
Ja du, där kan de nog bli riktigt snygga. Verkligt tjusigt woodland ni gjort - kan se er njuta på bänken i solnedgången...! Härligt!
Härligt med alla trädgårdsinspirationskällor som finns överallt. Själv har jag varit på rakubränning idag - också det en rejäl inspirationskick kan jag lova.
Hade tänkt besöka Hallaröd imorgon men jobbet måste tyvärr gå före trädgårdspysselbehovet. Trist verklighet just nu. Hoppas det kommer mycket folk till er!
Ha det gott!
Kram
Ann

Populära inlägg