De första egna blommar.

Nu börjar dagliljorna slå ut, de egna sådderna är ju mest spännande.


Här är en ganska söt gul som är 4 år gammal. Undrar om jag klarar att skiljas från den eller om den får flytta till området med selektionerna.
Lite lågt antal knoppar, men så står den trångt under några träd.Här är en planta som min vän Lotta valde ut. Hög, med mycket  bra knoppsättning.
Vad säger du Lotta, är den för ointressant i blomman?

Av namnsorterna blommade Dancing Summerbird, en sort av Marc King. Den är alldeles nyplanterad så jag hoppas att den skall bli både högre och större nästa säsong. Gillar färgtonen och formen, sk spatulate.

Även rosorna har börjat blomma och jag har en del nyare sorter från Tantau. 
Här kommer en liten kavalkad med i tur och ordning Heidi Klum, Astrid Gräfin von Hardenberger,


Baronesse och First Lady..........

Några andra fina rosor som blommar är Leonardo da Vinci och Harlow Carr. Man kan bara tacka och njuta!
    

Kommentarer

Underbara rosor och dagliljorna är ju för spännande!Jag tycker om den blekt gula m lite orange i sig! Vad svårt det måste vara att skilja ut de du vill spara och de som inte är det!
Ha en bra dag!
Ja nu börjar äntligen dagliljorna att blomma:) Din 'Dancing Summerbird' blev jag verkligen förtjust i:)) Vi syns snart/Monne
Den där första gula är ju kanon! JAg gillar verkligen när de är lite "smidiga" i utttrycket, så det är mest smalblombaldiga som jag gillar, men den där är ett ärligt mittemellan!
Hörrnu frun, jag vill att du länkar dig hos mig. Länka gärna tillbaks, så att fler kan göra samma sak, så får vi en braig zonindelad blogglista såsmåningom:-)

Ha det gott, kramkram H.
Helén sa…
Måste va spännande att se hur egensådderna blir. Jag gillar dem starkt! Rosbilderna är såå fina.//helen
femteihal sa…
çiçeklerinizin hepsi gerçekten çok güzel iyi yetiştirmişsiniz.

Populära inlägg