En dagliljedag!

Idag har jag haft en underbar dagliljedag! Den började bra med att det efterlängtade paketet från Kanada anlände.

Jag hade alltså beställt dagliljor. Dagen efter att avsändaren postat dem stängde Canada Post sina kontor i en Lock Out. Så där låg mina plantor, i över två veckor innan de skickades vidare.










Efter 3 veckor på väg anlände de alltså. Det var nervöst att öppna lådan.
Men ännu en gång fick jag se hur tuffa dessa plantor är.












 Lite bleka och gängliga, ja, men med nya sugrötter på väg ut redan :)
Otroligt.











Efter paketöppningen fick jag besök av två dagliljevänner/kunder. Det är alltid lika roligt att få prata med någon som är lika intresserad som man själv. Vi hann med både lite internetsurfning, en fika, inspektion av de fröplantor som blommade och en rundtur i resten av trädgården.
Jag tror vi hade kunnat bubbla länge länge......
Tyvärr missade jag att fota, men tack för besöket och välkomna tillbaka!

Eftersom jag var på trädgårdsbesök igår fick jag inte bloggat om dagens fröplanta heller, men den kommer imorgon. En liten blomma får det bli iallafall, min ljuslila pionvallmo som nu blommar i köksträdgården igen.
Nu har den ett namn, den heter Poppy `Candy Floss´och säljs av Thompson & Morgan. Kul!

Kommentarer

Anjas Hill sa…
Hejsan!
Visst är det roligt att få radda upp nya växter och kolla hur de mår.
Tack själv för det mycket oväntade besöket;)!
Synd att jag var så trött den dagen att jag glömde 'hälften' - som t.ex att den soppan MÅSTE man äta med pepparrotssmetana. Den var färdig - men på fel ställe - i kylskåpet.
Du gillade kanadaviolen. Jag har - som du såg - många av dem så att jag skickar gärna ett par plantor. Som sagt, hade jag varit piggare skulle du naturligtvis haft ett par med dig hem. /Anja
Mari sa…
Vilka tuffa plantor =) efter tre veckor i en kartong!
Hoppas nu att alla klarar sig... men det ser dom ut att göra.
Kramis / Mari
Plantor och posten kan vara en nervös kombination. Jag skickade efter pelargoner från England för några år sedan, som försvann mellan Storbritannien och Sverige. De hade lämnat landet, enligt tullen i England, men sen kom de aldrig till Sverige eftersom, som posten sa, de fanns inte registrerade. Pelargonerna var alltså i luften i 14 dagar. I och för sig spännande tanke och en kul idé till barnbok kanske. Inte lika roligt att öppna paketet, men pelargoner är också överlevare så några växte sig fina efterhand.
Tänk så tuffa en del växter är.Att klara en sådan lång resa i en mörk kartong.Det kallar jag livskraft.Lycka till med dom.
Wow att få paket är rena julafton, är det då med växter i är det extra spännande. Har man då som du väntat i 3 veckor måste det ju ha varit olidligt:))) De ser ju fina ut trots behandlingen ser fram emot att få se vad det är för några du köpt;) Vallmon var väldigt vacker. Ha det gott/Monne
NinaH sa…
Vilken härlig vallmo!!
Åh ett så trevligt paket som anlänt!;-) Förstår det måste varit dig en fröjd att öppna!!
Tack för trevligt resesällskap under söndagen!
Hoppas också snart få se både dina Dagliljor och Vallmo (?) live!;-)
Kul med paket & ja, det är otroligt att de klarar en sån omild behandling. Själv skickar jag blommor till Finland idag, men det paketet ska helst inte ta flera veckor på sig!
Tack för i söndags, det var kul!
Ses,
L
Anonym sa…
Vilken underbar vallmo! Den ska jag försöka skaffa!
Helén sa…
Oj, vilket paket och vilken beställning:) Tur att de kom fram och att de var så välbehållna:) /Helen

Populära inlägg