söndag 9 oktober 2011

Mat och marknad med Taylor

Nu är det mycket mat. Jag känner mig mycket mer motiverad och inspirerad att ta vara på allt det gröna där ute i köksträdgården än tidigare år.
Kanske för att jag rår min tid mera själv nu när jag inte är skolskjuts hela dagarna ;)




Jag startade morgonen med att beställa tre nya böcker om mat och odling, två av Sarah Ravens och en av makarna Don, efter deras TV-serie "From fork to fork".
Hoppas hitta fler bra ideér och tips om odling och tillagning.













































Ännu mera inspiration blev det sedan när jag besökte Skäralid och matmarknaden arrangerad av Smaker från Söderåsen.

Ett tiotal lokala producenter sålde råvaror, mer eller mindre förädlade. I korgen följde det med bröd, marmelad, persiljerötter och senap hem.
På gamla perrongen framför stationshuset lagade Tareq Taylor mat av vad som fanns att handla.
Det blev potatis- och palsternackspuré till middagen sen. Tack för inspirationen Tareq!

5 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Himla kul med lokala tillställningar! :o)

Dagliljan sa...

Kom du fram Lydia? Jag har aldrig sett så mycket bilar på lilla vägen förbi Skäralid :)

Blomkärringen sa...

Det är inspirerande med böcker om matlagning och trädgård. Precis vad som behövs på denna lite mörka del av året. En sådan marknad är ju härlig och Tareq är ju ingen dålig inspirationskälla med hans smittande entusiasm. Ha en bra vecka!

Annika Christensen sa...

Hej Anette!
Jag önskade också att jag hade mer tid för matlagning och ta hand om det jag odlat. Vad det är lyxigt och gott att laga på egen odlat. Får var glad att jag torkat 100 liter svamp i år. Är så sugen på mjölksyrning och såg det hos dig förra året.
En del tomater går i torkprocessen just nu.
Nästa år skall jag bli bättre...
Ha det gott
Annika

Anonym sa...

En helt underbar dag med fantastiskt höstväder och fantastiska människor!
Tack för att du kom! =D

Mvh/Carina, lycklig projektledare för Smaker från Söderåsen
www.smakerfransoderasen.se