torsdag 27 september 2012

Sista bilderna innan skörd

Idag passade jag på att fota innan skörden gör köksträdgården tråkig.
Regnet den sista tiden hade i och för sig redan rufsat till allt ordentligt, men det blommar fortfarande mycket.
Imorgon skall jag skörda savoykål och spetskål. Dags att damma av mjölksyrekrukorna :)
























Det blev inte många översiktbilder i år. Kanske för att vi plockat bort golvet ovan matplatsen och jag därmed måste upp på stege för att nå mitt favorit-foto-fönster ;)
Tycker det har varit svårt med fotovädret också. Här är i alla fall en bild från när Claus Dalby var på besök.
Nu börjar en ny säsong, att planera nästa års tema, kul!


10 kommentarer:

Fröpåsen sa...

Så härliga höstbilder från dina odlingar! När brukar du höstgräva? Har du bara ettårigt eller gräver du "runt" perenna grönsaker? Hälsningar Maria

Berit sa...

ÅÅ full av avundsjuka på ditt sagolika trädgårdsland.
Ha en underbar helg!!

Alen Trädgård sa...

Ser så fantastiskt ut! Beundrar ditt arbete och resultatet varje år. Ha det gott/Monne

Dagliljan sa...

Tack alla. I de stora bäddarna brukar jag ta bort allt. Kanske står det lite persilja kvar bara. Lämnar jag grönt i landet över vintern får jag så mycket ohyra, tex larver från grönsaksfly och harkrankar. Harkrankarna är värst, de äter upp de späda plantorna på våren.
I "hörnbäddarna" står det perenna saker som bärbuskar tex.
Idag skall jag börja skörda på allvar, det skall bli kul att se hur allt har blivit.

Marie Lithén sa...

vemodigt förståss, men gud vilken skördelycka! lite avis på den med;)

ZielonaMila sa...

Wonderful garden, I like such views. I am greeting

ZielonaMila sa...

Wonderful garden, I like such views. I am greeting

Bettina Bäck sa...

Så frodigt och underbart vackert! Och kål som är så gott.

Bondjantan sa...

Vackra bilder!
Smaklig måltid! ;-)

Törnrosa sa...

Du är en mästerska, har alltid varit. Vackert, häftigt, läckert. Samplantering och former, nyheter och spännande växter, det är verkligen din styrka.
kramar från Törnrosa