tisdag 6 november 2012

Rotmos med sting

Eftersom odling av kålrot gick förträffligt i år får det ju bli mycket rotmos nu.
Alla i familjen är inte övertygade om rotmosets förträfflighet, så jag testade en ny variant idag.

Skala och skär en hel rot i mindre bitar:
Skala och skär potatis, lika mycket som kålroten eller lite mindre.
Koka i vatten tills de är helt mjuka.







































Krydda med chilisalt, jag hade lyckan att ha eget, eller ta vanligt salt och chilipulver, en klick smör, lite vitpeppar. Jag tar bara så mycket chili att moset får lite sting, inte så det smakar starkt.
Mixa.
Blir moset för torrt så späd med lite grädde.

Idag serverade jag moset med varmrökt sidfläsk som jag fräste på lite lätt i stekpannan.

Himmelriket :)

4 kommentarer:

Lisa sa...

Nej men åh, nu blev jag ju hungrig. Måste testas, fast inte inatt då ;-)
Ha det bra !
Lisa/Lisas trädgård

Alen Trädgård sa...

Gud vad gott det lät:) Ha det gott/Monne

Malin sa...

Rackarns vad gott det låter!
Rotmos är jag barnsligt förtjust i - men precis som hos dig är inte hela familjen frälst...
Massor med persilja i är också gott. Kokt grov fläskkorv med senap till...
Hej så länge,
kram Malin

Törnrosa sa...

Det där låter himmelskt. O. kommer att jubla, han älskar rotmos.
Jo, rundeln är kvar. Kanske får du se nån bild på den till veckan.
Kram