Årets nya dagliljelista klar!

Nu äntligen, ny lista på dagliljor till försäljning!

Jag erbjuder många fler sorter i år, men det är bara några få av varje. Ni som vill ha första chansen på dem tittar på min lista och Googlar namnen så hittar ni bilder. Ni får gärna maila mig och fråga om dem.
Jag jobbar på en webshop samtidigt och kommer förmodligen att sparka igång en sån om ett tag. Det beror lite på hur mycket som blir uppbokat direkt.......

Alla utom de sista 15 sortera är odlade och delade i min trädgård, skånsk blöt lera, zon 2, och bör ha hyfsade chanser att klara sig i de flesta trädgårdar i Sverige.
De sista sorterna är direktimport från Holland och mer oprövade (av mig i alla fall). Det är sorter jag tror på och gillar, men man kan inte veta säkert hur de uppför sig och hur pass härdiga de är. Å andra sidan är de inte så hiskans dyra heller. Men så vet ni.

Gå in på min hemsida så står allt om leverans, betalning mm http://dagliljan.se/bestall.html
Här är direktlänk till listan.

Här kommer lite smakprov på sorterna från Holland.Kommentarer

Veronica sa…
Spännande! Jag ska definitivt ta en titt och kanske beställa. Det var först förra säsongen som jag "gick igång" på dagliljor. Och de är fantastiska!

//Veronica
Åh suck, kan jag göra en liten tilläggsbeställning?
Då skulle jag även vilja ha Heavenly Flight of Angel & Primal Scream... och jag vet redan var de skulle passa perfekt i trädgården! ;o)
Kram L
Berit sa…
Fresterska:)
Ha en underbar dag!!
Ulrika sa…
Så många, och så spännande!
Vill ha, vill ha.
Planerna på den nya stora rabatten inbegriper många dagliljor. Finns det någonstans en lista samlad och sorterad efter färger?
Ha det bra!
Ulrika
Fröpåsen sa…
Åh, lyckliga du som jobbar med dagliljor! Så vackra de är!
Malin sa…
Ännu så länge är ju vår trädgård väldigt vild och ostrukturerad. Kanske har jag ork och tid att få till det liiiiite i år.
Men var tycker du att jag skall ha fler dagliljor? Vore det inte fint mot söder? och lite överallt,,,
Vi hörs
KRAM M
Så härligt att det finns en dagliljeodlare i Sverige som har så många fina och läckra spindlar och UF, att hon sedan är en himla go tjej gör ju inte saken sämre;)) Nu väntar jag på mina beställda Anette:) Ha det gott/Monne
Törnrosa sa…
Men åååh, jag skulle ju inte ha fler dagliljor! Så varför tittade jag in hos dig, mot bättre vetande? Suck, A! Att jag aldrig lär mig. Men å andra sidan, kanske har några perenner eller småbuskar eller gräs försvunnit under vintern och då får jag nog plats med en eller två dagliljor till. Så: ´Free Wheelin´, ´String Bikini´, ´BLizzard Bay´ samt ´Black Arrowhead´ får det bli på min lista. Vågar absolut inte gå in på din stora... Räcker så bra så att beställa de fyra här ovan.
Kramar!!!
Boäng sa…
Tack alla. Kul att även de inköpta plantorna börjar bli lite roligare. Det går ju så mycket snabbare att få många plantor än om jag skall dela....
Maila in era beställningar så riskerar jag inte att glömma nåt! Tack och god natt på er :)
Rose sa…
Så vældig fine og fristende liljerne er :-)
Att dagliljor är bland de vackraste håller jag med om.

Hur ser det ut vad gäller nektar och pollen? Attraherar dagliljan några insekter? Fjärilar?

Vore intressant om du kunde skriva en lite fördjupat inlägg om dagliljan ur ett ekologiskt perspektiv.
Boäng sa…
Hej Patrick.
Ja de nattblommande besöks av nattfjärilar, och en del av de dagblommande också. Mest är det dock blomflugorna som gillar dem (och rapsbaggarna,inte lika kul).
Jag är nog inte rätt man att skriva om dem ur ekologiskt perspektiv, men var det nåt särskilt du undrade om?
De är ätbara, rådjuren tex älskar dem :/

Populära inlägg