Vinterbroccoli


Jag blir så fascinerad över all lättillgänglig kunskap över Internet!
Jag har ju köpt frö till en vit sk sprouting broccoli (vinterbroccoli) och funderade på över om den skulle funka att odla/övervintra. Sökte lite och hittade en bildpresentation över odlingsförsök i New England USA. En komplett föreläsning med alla tabeller och bilder. Odlingsbetingelser, temperaturer, sorter, allt redovisades.
De hade satt den på hösten i växthus och fått skörd på våren. Dock övervintrade bara de plantor som haft extra täckning med fleece, ett lager räckte.
Den sorten jag valt var den som gav mest.
Undrar hur många år av trial and error det hade tagit mig att få samma kunskap som jag fick på en kvart i natt framför datorn?
 
Här kommer en bild också, lånad från fröfirman.Sen får man ju se hur det funkar här, vi är ju inte New England...


Kommentarer

Veronica sa…
Verkligen värt att testa!
Det är ju verkligen häftingt vilken information vi får genom att klicka lite........
Törnrosa sa…
Men du och dina grön/(jordiga?) fingrar lär allt få den att övervintra, det tvivlar jag inte en sekund på.
P o K
Johnna G sa…
Hm låter spännande!
Har ju legat med en kraftig förkylning och passat på att vara lite nyttig; jag har planerat köksträdgården! Inte lika duktig som du att jag tänker i färg näe snarare typ, grönsak efter grönsak. Men även jag har beställt Sprouting broccoli; Broccoli Sprouting Red Arrow och Broccoli Sprouting Summer Purple. Den första kanske fungerar som vinterodling...? Så var det tänk i allafall.

Stoora kramen!
Lycka till med vinterodlingen!
Lisa sa…
Jag håller med dig, det är fantastiskt vad mycket man kan lära sig över nätet. Provade vinterbroccoli i början av min `grönsakskarriär´, med klent resultat..eller rättare sagt, inget resultat alls :-) Men nu vet vi ! Tack för tips, nu kanske man kan våga sig på att prova igen. Annars tröstar jag mig med att det är goda blomskott på grönkålen på vårvintern. Ha det gott, hoppas du är på bättringsvägen !
Lisa/Lisas trädgård
Anns Gröna sa…
Ja, helt otroligt är det med all denna kunskap som bara ligger en knapptryckning bort!
Tack för tipset! Nä, nåt sånt meddelande har jag inte fått. Problemet var att det inte fanns någon knapp där jag kunde komma åt de bilder som ligger i datorn utan endast bilder från nätet, telefon, mm. Sökte på blogger och såg att fler hade haft samma problem så det kan ju vara något där.
Men jag väntar några dagar så löser det sig kanske annars får jag ta tag i det igen. Har ju blivit lite seg när det gäller att göra inlägg...! :(
Ser gott ut, känns som en lyx att kunna skörda även under vintern.
Kram
A

Populära inlägg