Mera buteljer

Så fick jag köpt in fler flaskor, och kunde tappa upp den andra satsen med cider.
Den här omgången är egentligen gjord på fel sorts äpplen. Aroma och Gul Rickard är sommar- och höstsorter som inte har rätt sammansättning för cider, men som nybörjare får man ju testa i alla fall.
Vid första om tappningen tillsatte jag pressade prydnadsäpplen, sträva som tusan i smaken, det kanske kan hjälpa upp det hela lite.


Bottensatserna blev omtappade till en egen flaska och av det som klarnade i den har jag nu satt en flaska med vinäger. Tusen tack Malin för den vackra "vinägermamman". Törs inte visa den på bild, ser mest ut som en efterbörd eller nåt ;))))

Åh vad jag gillar att hitta på nya projekt med min frukt och mina grönsaker!Har ni gjort vinäger innan får ni gärna tipsa mig hur jag får ett bra resultat.


Kommentarer

Ser gott ut, tyvärr kan man inte dricka sådant när man har gallbesvär - vilket retar mig oerhört!
Idag har jag gått igenom din försäljningslista och kommer alldeles strax mail min lilla beställning.
Susie
Johnna G sa…
Wow vad duktig du är! Själv har jag bara mustat äpplena och fryst musten. Då och då ger jag några dunkar till bror min som brygger öl... vi har en deal, han får en tredjedel av cidern och han brygger åt mig :-) Men jag ska väl lära mig själv...
MayaLisa sa…
Jag frågade dig förut hur Cidern var, om den var god och jag har för mig att du sa att den var sur. Står den till sig och blir bättre efter ett tag?
Boäng sa…
Hej Maya, jo den verkar bli lite bättre med lagring. Andra satsen eftersötade vi så den är kolsyrad nu, det lättar också smaken lite. Är i stort nöjd med den, men jag behöver egentligen andra sorters äpplen om den skall bli helt lyckad.

Populära inlägg