Ljuvliga Skåne

Vi hinner ju inte åka på semester på sommaren, det är alldeles för mycket som kräver passning här hemma.
Istället gör vi små endagsutfärder, tex ner på Österlen.

Förra turen gick till Karnelund, ett underbart litet gårdshotell med fina rum och fantastisk mat. Rekommenderas om ni vill äta riktigt, riktigt gott och sova i de vackra rummen, ritade av vår bekant, arkiteten Pelle Kippel. Pelles nya projekt är förresten jättefräckt, titta här!Nu är vi precis hemkomna från en ny tur, till Åbergs trädgård, där vi åt underbara Trädgårdstapas till vi bokstavligen storknade. Väldigt gott och otroligt prisvärt. En trevlig provsmakning av vad Kjell odlar i sin köksträdgård, tillagade och serverade med många olika specialiteter från Österlen.


Ett annat trevligt matstopp under dagen var Kafferosteriet, som har underbara pizzor. Vi skulle ju äta tapas senare, så därför fick vi nöja oss med lite buffelmozzarella och en påse nyrostat kaffe med hem förstås.
Första gången jag blivit serverad en latte i konserveringsglas från Weck :)


Den här gången sov vi över på Gyllengården, en underbar fyrlängad gård med litet B&B, bara två rum. Vårt rum visade sig vara en hel liten våning med plats för upp till 8 personer. Personligt inrett och god frukost. Vi snackade så mycket att jag glömde fota, men det finns bilder på hemsidan om ni är nyfikna.

På väg hem igen gjorde vi det Österlen är så perfekt för; köra på småvägar och stanna i var vägkrök för upplevelser. Vi hann med fika på Österlenchoklad (himmel vilka praliner), ett par olika loppisar, retrobutiken i Blå Huset (där fanns en make till vår gamla sänglampa),  Spiken i Kistan (där vi hittade ett fint handtag till vår inbyggda kyl), en trädgårdsvandring i finfina trädgården hos GardenInger, ett stopp i borstbutiken i Onslunda och även en snabb titt i gårdsbutiken på Petersborgs gård, där det odlas och tillverkas senap.
Med hem var en liten samling prylar och mat, och så förstås tidning och broschyrer för att planera nästa endygnsutfärd. Längtar redan till nästa tur. Har du några smultronställen vi inte får missa?
Kommentarer

Tack för alla fina Österlentips. Det verkar som ni haft en riktigt trevlig tur.
Allt gott
anette

Populära inlägg