Palsternacka och lammbog, slowfood med smak.

Idag blir det ugnsstekt lammbog med rostade rotsaker.
Riktig slowfood med mycket smak.
Så idag tog jag upp första palsternackan för året. Jag odlar dem mellan potatisraderna, tillsammans med blommor i min potager.
Potatisblasten får jag ju dra bort när bladmöglet kommer, så då får palsternackorna gott om plats att breda ut sina blad. Det känns också bra att något växer och tar hand om vatten och näring i bäddarna när potatisen bara ligger och mognar inför upptagningen. I år ser de ut att ha blivit extra fina.
Det har varit ett bra växtår!


Kommentarer

Det låter helt oemotstådligt gott! Vilka jättefinapalsternackor:) Jag brukar koka palsternackor tillsammans med lite kålrot jättegott till kött med lite smör på:) Ha det gott/Monne
Grym palsternacka! Verkligen en söndagsmiddag värd namnet.
Ha det fint
/Anette
Boäng sa…
Tack. Palsternacka är underskattat :)

Populära inlägg