Jag älskar vår fd gödselplatta :)

Nästan så jag skäms att säga det, men det här är nog det bästa vi gjort i trädgården.Mellan vinterträdgård och köksträdgård låg den gamla gödselplattan. När vi byggde vinterträdgården blev den en yta på 3x5 meter över när uteplatsen var planerad.......
-Varför gräver vi inte för pool när jag ändå är här, sa grävmaskinisten. Sagt och gjort.

Med en egen badpöl är det ljuvligt att arbeta sig genomsvettig i köksträdgården. Vi har ganska långt till stranden, så det här är oftast vår badutflykt.
Med ett tunnt pooltäcke och en solvärmepanel på taket har vi badtemperatur på mellan 19-26 grader hela sommaren, beroende på väder. Ingen extra uppvärmning alltså, bara solen och den vanliga poolpumpen.

Och nu skall det bli högtrycksväder.

Då älskar vi vår gamla gödselplatta särskilt mycket!

Ha en solig fortsättning på sommaren!


Kommentarer

Kerstina sa…
Underbart! Pricken över i - och odlarens belöning!
MayaLisa sa…
Så helt fantastiskt underbart med såna prickar över ina :)
Vilken underbar lösning. Jag vill också ha en pool!
Boäng sa…
Ja den är verkligen vår guldkant. Värd varenda krona.
Vi hade otrolig tur dessutom och fick all glasmosaik för kaffepengar på outlet i Ekeby.
Ser helt fantastiskt skönt och välordnat ut. Helt perfekt dagar som dessa. Varför skämmas om man lyckas ordna det för sig. Det mesta får man jobba hårt för så självklart ska man kunna njuta när tillfälle ges utan att skämmas. Potagen så snygg! Hur gör du med växtföljden. Förskjuter grödan ett snäpp per år eller har du annat system?
Allt gott
Anette
Boäng sa…
Hej Anette
Jag roterar grödorna på sex år. Fast potatisen återkommer två gånger, så lite fuskar jag ;)
Idag har vi badat lite extra, så underbart varmt och skönt.
Unknown sa…
Jätte fin pool . Så gott att ha i denna värme !
Undrar lite om hur ni har byggt? Är det en gjuten platta med kanter av leca block ? Har ni använt någon fuktspärr , plast eller liknande ?
Ha det gott i sommarvärmen :)
Boäng sa…
Hej Lyckeröd!
Poolen har en gjuten bottenplatta, ett gummimembran ingjutet i skarven mellan platta/vägg och sedan helgjutna väggar också.
Själva betongen är vattentät, men sedan är även fixet och glasmosaiken en slags vattentätning. Ingen plast alls.
Vi valde att bygga en invändig hörntrappa av lecablock så vi skulle slippa stege. Underbart skönt att ha en trappa att sitta på i vattnet.
Vi kom undan ganska billigt eftersom vi gjorde hela bygget ihop med vinterträdgården, och eftersom vi hittade både fix och glasmosaik på Ekeby till loppispengar.

Är mycket nöjda.
Wow vad underbart!! Jag skulle också vilja ha en pool nu när jag ser er fina, snyggt gjort att inte använda ful plast utan helguten betongplatta!!!! Denna ide skulle jag också sno om jag någonsin får en egen. Underbara bilder uppifrån.

Populära inlägg