Vänner i trädgårdslandet!

Snart finns Trädgårdslandet ute i handeln.
I årets nummer ser jag idel vänner, Johannes, Sara, Ulf och fler.
Det är så roligt med den fantastiska möjlighet till kontakter som internet erbjuder. Njuter verkligen av att att följa er alla, via sociala media och bloggar, trädgårdstidningar och även tidningarnas hemsidor.
Det ger så mycket inspiration.
I nya Trädgårdsliv finns också en artikel om bin, läs den, viktigt.
En annan artikel jag uppskattar är den om SKUD, databasen där de flesta av våra kulturväxter finns listade. Botanisten Björn Aldén berättar om namnförvirringen och om nyttan av att "tala samma språk". Följ gärna länken och bekanta er med databasen. Den är toppen att ha när man undrar vad saker egentligen heter, vilka sorter som finns, och vilka växter som är släkt med varandra.I tidningen finns också ett reportage från i somras, i vår potager.
Förutom lite fakta om vår stora köksträdgård finns det en mindre modell, på fyra pallkragar, beskriven. Här, hoppas jag, kan du som vill odla blommor och grönsaker tillsammans hämta lite inspiration!Har bara snabbt hunnit titta igenom frökatalogen, men blev genast påmind om att jag inte skall glömma beställa frö till nakenfröpumpa. Jag odlar ju alltid mycket pumpor på min hästgödsel, och det vore kul att ha sina egna pumpafrö till bak mm. Plats finns ju.

Ser fram emot en ny odlingssäsong!

Anette

Kommentarer

Idag har vi +11 så det känns som våren är nära... Snart är vi där och då får vi äntligen peta ned våra frön. Ser fram emot det :)
Boäng sa…
Det gör jag också, men först lite välförtjänt vila :)
Detta är en tidning jag missat! Ser jätte spännande ut! Alltid roligt att läsa om andras vedermödor i trädgårdslandet! Allt gott Mari
Boäng sa…
Mari, det är Nelsons tidning. Finns snart ute i handeln gissar jag, på Plantagen och andra ställen om jag inte minns fel. Går också att beställa över nätet.
Just Plantagen, finns den INTE på! Men Blomsterlandet, Granngården och alla butiker i trädgårdsfackhandeln, där hittar man tidningen. Plantagen har valt bort Nelson som fröleverantör till förmån för ett eget varumärke från Holland.
Åh vad jag längtar till våren!
Önskar dig en riktigt trevlig helg!
Boäng sa…
Tack Ulf, jag skulle kollat innan jag svarade! :)
Boäng sa…
Tack Bellas Lantliv, önskar dig detsamma!

Populära inlägg