Frökatalogerna - Lindbloms frö

Då har jag hunnit med en frökatalog till, Lindbloms frö.

Det här är en svensk firma på Österlen. De provodlar mycket (allt?) av sitt sortiment, så jag brukar kunna känna att jag kan lita på att sorterna funkar här.

Jag tycker det är en firma som är bra för oss som odlar lite mer, stora hobbyodlare eller små kommersiella odlare. Man kan nämligen välja storlek på förpackningen, liten konsumentförpackning, eller större. De har också många ekologiska sorter, extra bra.

Sen är det här en bra firma för mig som odlar blommor tillsammans med grönsakerna.


Härifrån beställer jag mina Wave-petunior, eller rondellpetunior som de också kallas.
Säsongen 2015 var det två cerise sorter, Tidal Wave `Cherry´ och Tidal Wave `Hot Pink´.
En annan favorit är den vita, Tidal Wave `Silver´.
Jag vill också rekommendera deras fina lejongap och rosenskäror.

De säljer också min favoritsort av brysselkål, Groninger. Den har gett väldigt fint resultat och är god. Ni har kanske sett den en och annan gång på min profilbild ;)
De har också några bra pumpor, som tex Rouge vif d'Etampes. Det är stor orange, plattrund pumpa, som en riktig askunge-modell, med fast och sött kött. Den är pålitlig i min zon och håller också länge om du vill förvara den inne över vintern.
I år tänkte jag prova nakenfröpumpan Retzer Gold. Jag har inte odlat nakenfröpumpor förut, vilket egentligen är underligt, men nu är det är kul att ha nåt nytt att testa. Den anges som en av de tidigaste, och det är ju viktigt om det skall hinna bildas frö.

Rouge vif d'Etampes och Platt White Boer
God odling!

Anette


Kommentarer

Viktor S sa…
Vad kul med nakenfröpumpor! Har inte palts för det själv, så extra kul att se dig prova :)
Sara Frostberg Lowery sa…
Hur får du petuniorna så där täta och frodiga? Vill ha!!
Lindbloms har jag försökt skummat igenom, men blir ideligen stoppad av intressant läsning och prickar för än det ena än det andra. Har många nya kvadratmeter som jag vill odla på.
/Anette
Petuniorna har du lockat med i många bilder. Funderar på dem i år. Men en del skulle få vara på en "grön vägg" i krukor. Har du erfarenhet av dem i krukor också?
Boäng sa…
Hej alla!
Petuniorna blir frodiga för att jag har näringsrik jord. Satsa på att jordförbättra ordentligt om du vill odla dem Sara. De rekommenderas inte för kruka, men vill du testa Helene så gör det i stora krukor med mycket gödning.
Ja Lindbloms har bra sorter, det är svårt att få plats med allt man vill ha, även här. Men just nakenfröpumporna måste jag ge plats till att testa. Får dra ner på andra sorters pumpa.
sonja sa…
Ser ut att vara många intressanta saker. Synd bara att dyrt och knepigt att beställa till Finland. Utbudet här är mycket dåligt.

Populära inlägg