Fördelen med pluggbrätt

Idag har jag skolat mina vaxblommor, Cerinthe major `Purpurascens´.
Här ser man tydligt vilka fina rotsystem de har när det är dags för omskolning. Nu när jag drar upp så många plantor varje år har jag köpt en sk uttryckare till mina brätt. Det går snabbt att få upp pluggen, och de skadas mindre än om man t ex använder en penna. Bra grejer kan man aldrig få för många av :)

Jag har också "skolat om" ett stackars Åkeröträd. Det stod ivägen för våra planer på baksidan trädgården i höstas. Så nu har det legat uppgrävt och översnöat hela vintern. Idag först hade jag tid att släpa det med minilastaren ner till dess nya plats, gräva ner det som var kvar av rötterna och göra en första inkortning av grenarna. Imorgon skall jag beskära det mer. Mest för att det inte skall vara så stort vindfång till sommaren, rotsystemet måste få en chans att etablera sig igen. Vi får se om det överlever. Jag håller tummarna.

Kommentarer

Du har jobbat ser jag:) Det har jag med, detta underbara väder var ju helt fantastiskt att vara ute och arbeta i. Fast nu känner jag att det skulle varit lite mindre arbete för mina leder mår inte så bra. Men herregud vad jag har njutit:)) Ha det gott/Monne
ullis sa…
visst har man mycke 'kli'i trädgårdefingrarna när solen tittar fram...det finns ju (som tur är) ingen ände på allt man kan göra i trädgården efter en sådan lång vinter som vi haft! Fast man måste komma ihåg att stanna upp och njuta lite mellan varven!
Kramen Ullis
Fiffig upptryckare, lite som en jättestor pluggbox. Håller tummarna för att ert träd överlever, jag har flyttat ett stort äppleträd en gång och det lever efter 8 år, även om det fortfarande växer otroligt långsamt!
Eva
Johnna G sa…
Kanske att jag skulle köpa ditt tips om pluggbräten. Har alltid sått i tråg och omskolat till små plastkrukor och sedan större... Förra året köpte jag till och med en krukmakare... mycket bra men attans vad jobbigt det blir om man ska ha 100 krukor... men bra:-) Måste övertyga mig själv när jag rullar mina krukor... *fnissar gott*

Idag blir trädgård, skönt väder där ute och snön är nästan borta så det blir till att gå ut och städa vad som göms i snö kommer upp i tö!
Jag håller tummarna jag med!

Åkeröäpplen är nam nam!
Håller tummarna för dig och trädet.
Fortsatt trevlig påsk!
Birgitta
Pluggbrätt; yes box! :o)
Vi håller tummarna för åkerö, annars vet du var det finns nya! ;o)
Ha det nu så jättebra,
kram Lydia

Populära inlägg