Och så gurkorna............

Nu är de sista av vårens sådder klara! Gurka, squash, pumpor och meloner (och så två brätt med persilja också, tänkte få lite snabbare start på dem i år, de tar evigheter att gro på friland).
I vinterträdgården kan det var svalt på natten, så de får stå i vardagsrummet för groning. Tog inget foto, ni har nog ledsnat på att titta på mina pluggbrätt vid det här laget.
Fotade nåt trevligare, de orange-röda änglapelargonerna, istället. Har tagit många sticklingar, skulle vilja ha masseffekt av dessa till sommaren, mmm.
Annars går dagarna åt till att skola plantor. Idag var det luktärtornas tur. De låga sorterna hade börjat bilda sidoskott, utan att ha toppats. Bra, så slipper jag göra pilljobbet att toppa över 600 plantor ;)
Ha en trevlig helg!

Kommentarer

Fru Purjo sa…
Uj...jag har knappt börjat så :-)
Ja du lär ju inte ha några problem med att få tiden att gå;)) Helt sagolik änglapelargon föresten. Ha en fin helg/Monne
Härligt, jag har också tänkt så mina pumpor & squash i helgen. De där änglapelargonerna blommar lite som de vill...lycka till! ;o)
Helgkram Lydia
HelenJ sa…
Jag som knappt orkar skola om mina fåtaliga perennsådder. ;) Grönsaker valde jag bort med flit pga tidsbrist. Kanske nästa år....
/Helen
Annelie sa…
Vilken vacker pelargon, och blog. Här ska jag kika lite mer.
Inte tröttnar vi - det är häftigt att se någon odla i stor skala.
Allt gott,
Eva
Anns Gröna sa…
Häftigt med alla dina sådder, Anette! Det är ju ett heltidsjobb med rejäl övertid. Fast du inspirerar mig rejält med ala bilder på fina sådder - så imorgon blir det nog pumpsådd här också.
Ha det gott!

Kram
Håller med Eva, kul att se någon som odlar mycket och stort! Jag sår och sår ,men har inte riktigt samma ytor att bre ut mig på..men kul är det ändå. ha det gott/Sophia
Jösses, det ser ju ut som du har en hel plantskola. Hur sjuttan hinner du med att jobba med annat?

Vad bra att du påminde mig om att köpa frö till squash och pumpa. Sedan blir det till att snabbt bygga fler lådor. Hoppas pojkvännen kommer ihåg att fixa material.
härlig pelargon med färg som passar mig, jag är lite less på allt rosa.
LINDA sa…
Åh, vilken trevlig blogg. Skulle ha stängt av datorn för en bra stund sedan, men jag blev fast. Och så fick jag syn på den här underbara bilden!! Tack för alla tips du skriver om! Och på återseende - här kommer jag att kika in ofta.

Solsken
//Linda

Populära inlägg