Planta mera.

Hörde ni på radion idag om vilken jord man skulle köpa? Det var Plånboks-redaktionen som intervjuade olika namnkunniga trädgårdsmänniskor om vilken jord som är bäst, eller mest prisvärd.
Jag håller nog med Tom, forskare på Ultuna. Det spelar inte så stor roll vilket näringsinnehåll en jord har, bara den har bra struktur. Näring får man ändå tillföra själv, förr eller senare.
Jag köper mest kogödsel på påse, den billigaste på byggvaruhuset har fungerat bra för mig. Den har haft bättre struktur än planteringsjorden, som lätt blir för mycket torv i.
Men såjord kan nog löna sig att köpa av bra kvalité. Jag startade året med två gamla påsar, och det har märkts. Långsamt har det gått, och lite för blöt var den.
Men nu är den tveksamma starten förbi. Full fart framåt. Dags för inköp av 15 nya säckar imorgon.

Sallat, rosenskära och luktärtor. På kö för kruka.
Vilken kvalite det var på luktärtsfröerna, tror jag fick 99% groning, minst!


Trångt är det i vinterträdgården. Vilken tur att vi är färdiga med bygge av bänk i växthuset.
Nu börjar stora flyttcirkusen.

Kommentarer

Kristina sa…
Oj oj oj, jag blir alldeles matt när jag ser alla dina sådder. När räknar du med att luktärterna skall blomma runt dina bäddar? Planerar nog in en lite Skånesväng då, det måste ses. Och så måste jag ju med egna ögon få se leran du tampas med :-) eftersom jag, som du vet, inte har några jordproblem ...
/Kristina (i S)
så organiserad du är Anette,inget onödigt framme alls, inte ens en jordpåse i nå´t hörn. S N Y G G T !!
Boäng sa…
Jorden är slut skrev jag ju ;) Ha ha ha
Håller med, näringen får man ändå fixa själv. Ibland kan det t o m vara lite för bra krut i vissa sorters jord, iallafall för mina Gesneriacéer...och då bränner man småplantorna istället.
Din vinterträdgård är en fröjd för ögat och så har ni ändrat om i växthuset, känner knappt igen det! :o)
Ses, L
Furulunden sa…
Oj, oj for en samling du har. Med 6 måls tomt så trenger du kanskje litt også.... Jammen orden i rekkene også ;D Finfint!
Unknown sa…
Åh, så fint, fint, fint! Jag blir helt avundsjuk och imponerad. Vilka fina sallatsrosetter! En klass för sig!
God odlarlycka,
Charlotta
Ser ju hur underbart fint ut som helst:)) Skulle ge bra mycket för både din vinterträdgård och ditt växthus:) Ha det gott/Monne
Gela sa…
Blir sååååå inspirerad när jag kommer hit till din sida. Härligt med så många sådder. Behöver inspiration nu när det snöar här hos oss. Skall gå och ta lite bilder på mina sådder. Ha en fin dag och tack för all inspiration./Gela
En luktärtsskog :-))
Härliga bilder. Det kliar i såfingrarna men jag har ju ingen plats :(.
Skall du sälja en vitblommande spindeldaglilja kan du väl spara en tills vi träffas på riksmötet.
Ha det gott
Birgitta
Herr Fryle sa…
Jag köper massor med jord till mina krukor. Det är mest för nyskolade plantor som oftast har rätt ynkliga rotsystem. Ibland blir växterna stående i krukan över ett år. Jag vill ha en luftig jord som inte klibbar ihop med en gång. Tyvärr så har jag inte hittat någon billig jord som håller för mina krav. Men vår närmaste plantskola har en egen blandning som de säljer för 60 kr säcken. Den använder jag ihop med små lekakulor som jag köper på byggvaruhandeln . Det är ingen optimal lösning men rätt bekväm.
Johnna G sa…
Men oj vad jag blir avundsjuk på allt ditt odlande och vilka utrymmen du har! Och vilka fina plantor! Ååååh vill också!
Karin sa…
Det ska bli kul att se var du planterar allt senare!
Karin
Fru Purjo sa…
Inspirerande att läsa din blogg :)
Camilla sa…
Nu tycker jag inte att jag har så mycket längre : ). Och ändå har jag inte sån ordning som du har! Önskar jag slapp jobba heltid!
Oj, vilken fullsatt vinterträdgård:) Ser härligt ut!

Rebecca

Populära inlägg