De första nya

Nu blommar de första nya fröplantorna för i år.
Först ut var en röd spindel, korsningen är Aabaa x Dancing on Air.
Inte så speciell i formen, men bra solfasthet, den blev inte blek trots 30 grader mest hela dagen. Får godkänt och står kvar till nästa år.
En ljusare som blommade idag var korsningen Talon x Astargic. Pappa fick lämna färgen, hade varit kul om mamman gett lite form också, men så blev det inte än i alla fall.
Imorgon slår ännu en från samma korsning ut, den ser lovande ljusgul ut! Nu är det julafton varje morgon ett par veckor framåt!

Nyss hemkommen från försöksfälten i Holland kan man ju bara konstatera att man har ett tag kvar till dessa mängder................

Kommentarer

Christina sa…
Härligt med så många dagliljor! Jag har bara två och ingen av dem blommar i år! Vad gör jag för fel? En står väldigt soligt och den andra står halvskuggigt.
Måste vara spännande att vänta på blommor från alla korsningar du gjort!
Ha det riktigt gott!
Christina
vilken spännande tid du har framför dej.
här börjar mina slåut så sakteligen.
mvh Lena
Ohhhh! Den där översta ser fin ut! Noterar du också hur länge de blommar? Jag tycker den informationen är såååå bra att få, speciellt för oss som har växtkomposition som jobb. (Kanske en korkad fråga...)
Spännande att få se alla nyheter nu:-)

Ha det gott! H.
Anonym sa…
Ihhh, hvor dejlige! :o)
Helt otroligt att du tog dig ett par dagar att åka iväg, mitt i dagliljeblomningen. Hoppas du är fullspäckad med inspiration, jag känner att det finns all anleding till att våldgästa dig och dina bäddar snart.
Kram från Stockholm,
Lydia
Anonym sa…
Vad kul med att sådderna börjar komma igång, kan tänka mig att du går och myser:-) Jag är jättenyfiken på hur det var i Holland.
Lotta

Populära inlägg