Ny lök och god knöl.

Nu var det dags att börja ta upp löken för torkning.
I år testade jag att så en ny sort som heter Keravel. Det skall vara en gammal arvesort från norra Frankrike, Roscoff närmare bestämt. Den skulle vara söt och ha hög C-vitaminhalt. Dessutom skulle den gå bra att lagra. Ja tack till sådana sorter. Och visst ser den lovande ut? Söt och god är den, även om torkan gjort att den har ganska mycket sting också.


Potatissorten Mimi hade fått nog av torkan och vissnat så jag skördade de få men goda knölarna. Det här är en riktig delikatess, en sort jag sparar till en riktigt lyxig måltid. Potatisarna är små, vissa inte större än körsbär (så kallas den också körsbärspotatis) och det blir inte så många på varje planta heller. Men GOD är den så jag måste odla några varje år.


En daglilja får jag ju ha med också, så det blir den här rosa, efter rosa lök och potatis. Ett av kronbladen får sk "pinching", så jag hoppas att med lite nederbörd kan alla tepalerna få denna form, det hade räddat den här plantan från komposten ;)

Kommentarer

Mimi ser god ut, förstår att du sparar till något speciellt!
Torkan har verkligen gjort att potatisarna blir små, små.
Hoppas du fått regn de senaste dagarna, här ser plötsligt helt annorlunda ut.
Sophia
Vad är det man brukar säga...'liten men naggande god'...... Har också tagit upp potatis som vissnat i torkan. Åh vad fin löken ser ut också...

Tittade på dagliljorna i förra inlägget också.. och gu' vilka snyggingar.... Att det finns sååå många sorter är ju helt otroligt!

Ha en skön helg!
Kram Charlotte
Då börjar skördetiden nu då;) Då kommer du att känna dig rik när allt är uppe och vinterförvarat, fryst och tillrett:) Homla snyggt när dagliljorna är "pinchade" eller så kaanske man inte kan säga:) Ha det gott/Monne
Anns Gröna sa…
WOW! Päran såg ju läcker ut! Förstår att du sparar den till ngt speciellt om det inte blir så mycket på varje stånd.
Hade´!
Ann
Karin sa…
Mimmi är vår favorit sedan förra året. Så god helstekt i ugnen.
Karin

Populära inlägg