Ibland har man tur!

Igår var jag ute och fikade med en väninna. När jag berättade om mina mjölksyrningsförsök berättade hon att hon hade ett krus hemma som jag gärna fick låna. Tillsammans med kruset fanns också en bok om mjölksyrning. Så ur den har jag idag använt ett recept på mjölksyrad  rödbetssallad.
Rödbetor, rödkål, lök, äpple, salt och senapsfrö samsas nu i det vackra 10-literskruset.
Kanske kan vi provsmaka till jul? Tack Maria!

 

Turen höll i sig även idag, då jag hittade annonsen på Blocket! En jättefin Assistent, modell N4, med degbunke och köttkvarn fanns till salu bara 20 min från Boäng. Enligt Ankarsrum, som nytillverkar dessa klassiska matberedare, skall de flesta tillbehören passa även denna gamla modell. Så nu skall jag köpa grönsaksskärare (så behöver jag inte skära 7 kilo grönsaker för hand nästa gång jag fyller kruset ;)


Nu står grönsakerna på jäsning i kruset och en surdeg i assistenten.
Så nöjd jag känner mig med dagen!

Kommentarer

Veggie PAK sa…
What a beautiful garden at the top of the blog!
ettig sa…
Om du visste vad jag ångrar att jag slängde min gamla Assistent (årgång -67) i stället för att byta drivrem. Min nya och jag trivs inte ihop....
Det blev lite som Trisslotteriets reklam "Plötsligt händer det";))) Ibland har man flax måste jag säga;) Förstår att du är nöjd. Det ser väldigt mumsigt ut. Ha de gott/Monne
Åsa sa…
Kul att du hittade en assistent! Kram
vilken sagolik tur. Den där assistenten är ju toppenfin. Jag renoverade mammas gamla ifrån 60 talet. beställde och bytte drivrem på den ;-) Tänk att det fanns reservdelar, helt otroligt eller hur?
Jag skulle så gärna vilja prova på mjölk syning också, surkål har jag gjort och den blev toppenfin.
Ser fram emot fler informativa inlägg :-)

Ha det gott/ Tyra
Unknown sa…
Grattis till sån fantastisk tur!!! Sitter precis och funderar på att försöka hitta ett sådant krus i cyberrymden:) SÅ gott ni kommer att ha till jul:)
Daphne Gould sa…
What a nice find. That will make your life easier. I rarely bring out my food processor, but when I bring it out I really need it.
kitsapFG sa…
Great finds! You are all set!
Stickan sa…
en gammal goding. Jag har haft en likadan men då hette den "Köksbjörn"
Monika sa…
VILKEN Tur du har!
Lycka till med projekten!
Monika

Populära inlägg