Premiär i drivbänkarna!

Trots mina 30 kvadratmeter vinterträdgård är det slut på plats, så idag hade jag bänkpremiär!
Perennerna som övervintrat där fick komma ut i friska luften och ner i bänkarna åkte de nyskolade lökplantorna, lite mattram och en back med stockrosplantor.

Stockrosorna är av en nyare sort i klarrött, Mars Magic. Den skall dessutom vara perenn, inte alltid helt pålitligt, men vi får se. Snygg mot vårt faluröda hus lär den i alla fall bli.
https://www.jelitto.com/english/AT806.x.htm Finns även hos Plants of Distinction.

Med plats för nya sådder var det dags för kålen. Flera för mig nya sorter som tex savoy-spetskålen Samantha, grönkål Afro, brysselkål Groninger, spetskål Sonsma och så kallad Spigariello (broccoli som du även kan äta bladen på) står på groning.
Ett par brätt till med sallat också, favoriter som Hussarde, Ballon, Craquerelle du midi, Bionda degli Ortolani och Cresonette Marocaine är sådda. Sök på namnen om du undrar, de flesta är från Baumaux.

Nu skall jag skola mer, dags för blomstertobaken att komma ur pluggbrättet!
Ikväll blir det Bluegrass med Rockridge Brothers i lilla Ask.                  
Trevlig helg på er!

Kommentarer

Det ser så fint ut Anette, jag tror de gillar att komma ut också. Jag petade ner en massa spännande kålsorter oh asiatiska blad...nu börjar det!

Trevlig Helg/ Tyra
Fint som snus:) Gott om plats är det ont om både här och där tycker jag. Vi har börjat att ta ut alla perennerna från logen nu och sätter dem i pallkragar. Vilken tur att du har dina kallbänkar så att du kan få skolat ut och tagit hand om alla dina sådder:) Nu ÄNTLIGEN Anette börjar livet åter:))Ha en trevlig helg/Monne
LOOKING GOOD! :o)
Kan tänka mig att de små liven mår bra nu; svalt & ljust!
Ha det gott i kväll,
kram L
Tala om ordning och reda, jag är impad.
Ha en riktigt bra helg.
//Kerstin
Johnna G sa…
Finfint! Jag skulle också behöva drivbänkar... får inte plats. Har planterat om hela hela kvällen alla chilisar och tomater från dålig jord till bra jord. Suck, de var ju omplanterade bara för 1 1/2 vecka sedan :-/ Men nu tar de nog sig igen!

Kram
Åh.... är full av beundran..... så fint!!!

Ha en fin helg!
Kram
Charlotte
Är så imponerad av allt du gör Anette!
30kvm verkar vara för litet du får bygga ut.
Här är det blomkruksplantering som gäller.
En och annan liten sådd bara.
Ha en skön helg
Annika
NinaH sa…
Åh Anette! Såååå imponerande!! Och spännande! Hoppas få se några av plantorna "utväxta" & live denna säsong!?;-)
Ser fint ut, Anette! Kul att ses på mässan, även om det var som hastigast! :) Ha det gott! Nu måste jag också ut och skola om mer! Får dock gräva genom 60 cm snö (på södersidan!) för att få fram drivbänkarna utanför växthuset! Har skottat en gång halvvägs fram dit idag. Fortsätter oförtrutet imorgon! Behöver också plats för mina småplantor! :) Kram Mia
Mari sa…
Vilken härlig drivbänk du har.
Ha en skön helg // Mari
Lisa sa…
Ja nu börjar det bli trångt :-) Fast jag har inga 30 kvm vinterträdgård, jag ockuperar hela huset till familjens förtret. Fast nu chansar jag på min odlingstunnel med det tåliga. Skolar du löken en och en ? Dina drivbänkar såg ju jättefina ut, inspirerande ! Ha en skön vårvecka !
Lisa/Lisas trädgård
Skogseva sa…
Åhh, så snyggt och vilka mängder av småplantor! Här står jag och stirrar på ett femtiotal små gröna fjun och undrar hur jag ska få plats med småkrukorna när jag skolat dem - lite andra proportioner kan man väl säga!
Hälsningar från
Eva
Vilka 'gröna' eller skall jag kanske skriva 'brunsvarta' fingrar du har. Välordnat och vackert.
Här har löken grott så den tänker jag skola om idag.
Tack för din kommentar om artikeln.
Ha det gott
Birgitta
Hej Anette. Kul att få kontakt med dig och din blogg efter bloggträffen på Nordiska. Själv ligger jag lite efter med bloggandet efter en härlig minisemester i Åre. Kommer gärna tillbaka till din härligt blogg och läser lite mer.
Må väl
Hälsningar
Kristina

Populära inlägg