Skördade persilja för torkning idag.
Det doftar gott i köket.........
När den torkat skall jag göra persillade och annat örtsalt. Mums.

Kommentarer

Mari sa…
Oj vilken skörd du fick, härligt =). Själv satte jag mina plantor för tätt! Man lär sig av sina misstag! Nästa år blir det att gallra så dom blir stora och kraftiga som dina =).
Kram / Mari
Måste vara härligt att vara i ditt kök nu på hösten med alla grönsaker som ska torkas, läggas in och syltas;) Fast ditt kök är ju iof alltid trevligt att vara i:) Ha det gott, kram/Monne
Oh, så trevligt, egen Persillade! Underbart! Antar att du torkar i svamptork först? Torkar du egen vitlök till det med? Ha det gott! Kram Mia
billan sa…
Härlig tid nu med allt som skall skördas och tas om hand. Persillade är supergott, men jag har aldrig gjort egen.....Får satsa på det till nästa år.
Jag brukar övervintra några chilepeppar sorter som mognar sent, mina övervintrare i år är några plantor av Chocolate Scotch Bonnet, Kali Mirch, Monkeface och Inca Berry. De har gett mycket större frukter och rikligare skörd i år.
Må så gott!
Vågar jag skriva att jag inte vet vad persillade är för något :-)
Ha det gott
Birgitta
Spännande, berätta mer, hur gör du?
Boäng sa…
Persillade är helt enkelt persilja, viltlök och salt, en färdig kryddblandning.
Jo jag tänkte nog använda egen vitlök också. Mixar den med saltet och torkar det på en plåt i ugnen. Persiljan torkar jag först utströdd på ett lakan (stora köksbordet) och sedan i micron (går bra i ugnen med). Sen mixar jag allt.
Förra årets persilja hade jag en olycka med så den tordes vi aldrig äta (glasbitar som flög ner på bordet).
Ann-Sofie sa…
Får jag tipsa om att INTE torka persiljan först? Jag mixar allt vått och torkar sedan på plåtar i rumstemperatur. Jag tycker att det bevarar aromerna bättre och så går det inte åt någon ström eller aktiv tid för torkningen.
Skogseva sa…
Hur i all sin dar bär man sig åt för att få så fin persilja, undrar Eva
Tusen tack för den infon! Jag måste göra det nästa år!!! Ha det bäst! Kram Mia
Lisa sa…
Mums, jag älskar persilja. Gjorde örtsalt i veckan med lite annat i oxå. Stoppar en hel del i frysen också, annars får jag persiljeabstinens på vintern ;-) Ha det gott !
Lisa/Lisas trädgård
Åh, det lät ju väldigt gott (nja inte med glasbitar då förståss) Borde man testa, sparar ditt recept får vi se om det blir till i år eller nästa! Jag skulle vilja ha ett gammeldax skafferi att gå in i, visst är det lyx med diverse inlagda grejer i fina förpackningar (:D Lite lantromantik!

Populära inlägg