Dagens daglilja: Odds and Ends

Odds and Ends
80 cm. Blommar juli/augusti. Doft.
Rosa/violett med gulgrönt svalg. Mer form på blomman i varmt väder.
En stadig tetraploid daglilja från Curt Hanson i Ohio. Curt är en välrenommerad dagliljeskapare med många fina dagliljor på sin meritförteckning.
Tetraploid. 1999. Semievergreen.
(Twilight Swan × Sinbad Sailor)

Jag gillar Curts dagliljor. De är stadiga och liksom självklara på sin plats. Förmodat härdiga i Sverige eftersom Curts trädgård ligger i ett bistert inlandsklimat. Dock har han varmare somrar än vi har, men den här sorten öppnar blomman bra även hos oss. I varmt väder får den roligare form med lite hopnupna och böjda kronblad.
Fler bilder på Odds and Ends.

Kommentera gärna om ni har egna erfarenheter av de sorter jag presenterar :)

Kommentarer

Berit sa…
Den var fin den också!! Himlar vad du frestar:)
Ha en alldeles underbar dag!!
Formen är i min smak, men är det inte en rosa nyans som är svår att kombinera med?
Eva
Boäng sa…
Ja, nu är ju dagliljor inte så diskreta alla gånger.....så man får ha lite tolerans där med färgerna. Kan inte lova att fotot är helt rätt dock, på min bildskärm ser den för "köttrosa" ut, den är kallare i färgen i verkligheten om jag minns rätt. Titta på länken nedanför.
Det är så underbart att titta på alla dina skönheter:) Blir glad varje gång jag ser att du lagt in en ny dagliljepresentation:) Håller fortfarande på att katalogisera mina, det kan vara knepigt att hitta info om vissa eftersom varken AHS eller Tinkers har med dem:( Ha det gott/Monne

Populära inlägg