Varmbänkens vänner

...tillhör vi definitivt.
Fast nu var det en eeevighet sedan, kanske 10 år?
Vi har helt enkelt inte haft ork och tid att lägga varmbänk samtidigt som vi renoverat huset.
Men... nu börjar vi ana ljuset i tunneln, och varmbänken hade en naturlig plats i år.
Här under balarna skall det bli en ny rabatt och då kommer bänkjorden till användning precis där den ligger.
Praktiskt.

Vi har sån tur så vi har ett ställe att hämta gammal balhalm på. I framkant la vi balarna på bredsida, då bygger de inte så mycket på höjden. I bakkant fick de stå på sidan, fortfarande bara två balar högt.
Ovanpå kanten lade vi gammal huspanel i dubbla lager. Den håller kanske denna sommar.Till sist förankrade vi balarna med bambukäppar.
    Nu återstår glas och gödsel................längtar efter den varma gödseldoften ;)

Kommentarer

Törnrosa sa…
Men är ni helt komplett... Oj, oj, ni är som vanligt helt otroliga! Ska något göras, blir det minsann ordentligt gjort. (Jag är bara avundsjuk. Hihi)
Många kramar till er båda
Törnrosa
PS Hoppas min citronkur hjälper dig DS
Almbacken sa…
Wow! Det där kräver lite utrymme minsann. Ska bli mycket spännande att följa.

Ha det gott,
Maria
Men hjälp vilken häftig drivbänk! Det blir ju suveränt!
Berit sa…
Så härligt med tidiga grönsaker:)
Ha en alldeles underbar dag!!
Häftigt! Något sådant har jag aldrig sett förut, måste ju bli hur bra växtklimat som helst där:) Ha det gott/Monne
Boäng sa…
Tjälen har ju inte gått ur marken ännu, och jag hade inte förberett som man skall (gräva grop och fylla med löv eller annat isolerande), så jag lägger nog isolering i botten. Gammal frigolit skall väl finnas nånstans på loftet ;)
Helén sa…
ojojoj, vilken varmbänk, helt otroligt ju ! När jag läste rubriken hade jag tänkt mig att se en varmbänk som var stor som en pallkrage, men icke:) Blir intressant att följa detta projekt.//Helen
Malin sa…
Tack för kunskap och erfarenhet!
Vi gör vår varmbänk inne i växthuset 160x120. Kanske gör vi en ute också nu när ångan är uppe... Vi har begagnad gullfiber om ni vill ha det i botten i under en markduk. Hör av dig i så fall.
Lycka till!
Mmm, så himla härligt med varmbänk, det var länge sedan för mig med, försöker hitta datumen i album på AoT, men jag tror det kan ha varit 2004! Ska se om jag får till en i nya växthuset, Det blir ju så himla bra odlingsklimat! Men då vill jag först få tag på halm och då får jag nog leta lite... Men får jag tag på det är det ju toppen att göra som ni och lägga den där en ny rabatt ändå ska stå! Inspirerande! Ska bli spännande att se fortsättningen hos er! Ha en fin vecka! :) Mia
Johnna G sa…
WOW! Jag gjorde fyra varmbänkar förra året, 150 x150 cm - något mindre än er! Men även mina var mindre så var jag mycket nöjd med resultatet! Roligt att odla sallad så tidigt. Något senare hade jag bland annat basilika i en av varmbänkarna och det växte så det knakade! Så det blir absolut en repris på!
Christina sa…
Det var ingen liten varmbänk ni fixar till! Ska bli roligt att följa utvecklingen.
Ha det gott!
Christina

Populära inlägg